İskenderun Devlet Hastanesi'nde Doktorun Tehdit Edilmesi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde devlet hastanesinde hasta ve hasta yakınlarının doktorlarla tartışmalarının ardından Başhekim Veysel Yıldırım’dan açıklama geldi.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde Doktorun Tehdit Edilmesi
Hasta ve hasta yakınlarınca tehdit edilen doktorların hastane acil servisini terk etmediğini kaydeden Başhekim Veysel Yıldırım, “Tehdit edilen ve ağza alınmayacak küfürler edilen doktorlarımız haliyle sinirlendi” dedi.


İskenderun Devlet Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan hasta ve doktor tartışmasının ardından acil servise gelen 47 hastaya bakıldığını belirten Yıldırım, “Bir hasta yakını hastasını hastanemiz aciline getirdi. Hasta muayene edildi. Bu arada tetkikler istendi. Fakat hasta yakınları tarafından hastanemiz doktorlarına sözlü hakaretlerde bulunulup ağza alınmayacak küfürler edildi. Bununla ilgili olarak biz tedbirlerimizi aldık. Hastanemizde hastalara bakılmaya devam edildi. Herhangi bir kapatılma olmadı. Ben hastane kayıtlarını aldım. Yaşanan bu olaydan sonra acil servise gelen 47 hastamıza bakılmış” dedi.


Acil Servise gelen hastaları doktorların kabul etmeme gibi bir lüksü olmadığını söyleyen Yıldırım, “Kırmızı alanda hastaları kabul etmeme gibi bir lüksümüz yok. Oraya ağır hastalarımız geliyor. Hastalarımıza bakmak bizim görevimizdir. Halkımızı bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bizim hekimlerimiz insanlarımıza hizmet etmek için buradalar. Hastanemize günde ortalama 5 bin, 6 bin hasta geliyor. Bunun yaklaşık bin 500'ü acilden hastanemize giriş yapıyor. Haliyle yoğunluk oluyor. Herkese bakılacak. Herkes tedavi edilecek. Hasta yakınları ve hastalarımız daha hoş görülü olmalıdırlar. Doktorumuzun haliyle morali bozuldu. Sinirlendi. Daha sonra hasta bakmaya doktorlarımız devam ettiler” açıklamasına yer verdi.
Kaynak: İHA