İşe Girecek Personelden 'Gebelik Testi' İstendiği İddiası

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) vasıtasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışacak personelden "gebelik testi" istendiği yönündeki haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı bildirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde il genelindeki okul ve kurumlarda çalıştırılmak üzere tahsis edilen 281'i kadın 2'si erkek 283 personel için noter huzurunda kura çekimi yapıldığı belirtildi.
Çalışacak personel için 26 Eylül'de Velicangil Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Toplantıda çalışma şartları ve istenen belgelerle ilgili açıklama yapıldı. İstenen belgeler içerisinde fotoğraf, kimlik ve banka cüzdanı fotokopisi ile çalışabilir raporu vardır. Çalışabilir raporu tek hekimden ya da yeni mevzuata göre iş güvenliği merkezlerinden alınmaktadır. Bunun dışında çalışacak personelden herhangi bir belge istenmemiştir. Bazı basın yayın organlarında yer alan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İŞKUR vasıtasıyla çalışacak personelden 'gebelik testi' istediği yönündeki haberler yanlış anlaşılmadan ibarettir."
Kaynak: AA