İhh'dan Suriye'ye 100 Milyon Ekmek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı ilçesinde 1,5 yıl önce kurduğu fırında üretilen ekmekleri, iç savaşın devam ettiği Suriye'ye gönderiyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın Reyhanlı'daki lojistik merkezinde kurulan fırında Suriye halkının damak tadına uygun ekmek üretildiğini söyledi.

Suriye halkı için üretilen ekmeklerin, saldırıların yoğun olarak sürdüğü bölgelere dağıtıldığını ifade eden Karacaoğlu, "1,5 yıl önce Reyhanlı'da kurulan fırınımızda ürettiğimiz 100 milyon ekmek, Suriye'de Hama, İdlib, Halep, Humus ve Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır kamplarına dağıtıldı. Savaşın, saldırıların ve çatışmaların sürdüğü bölgelerde insanların temel ihtiyaçlarının başında ekmek geliyor. Biz de Suriyeli kardeşlerimizin bu anlamda yanında olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHH tarafından üretilen ekmek sayesinde Suriye'de bir nebze de olsa açlığın önüne geçildiğini belirten Karacaoğlu, Türkiye sınırına yakın 100'e yakın çadır kentteki yaklaşık 300 bin kişiye de yardımların düzenli ulaştırıldığını kaydetti.

Fırında 35 personelin 24 saat vardiyalı çalıştığını vurgulayan Karacaoğlu, günde 180 bin ekmek pişirildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA