Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar Devlet Hastanesi Yöneticileri Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Buhurcular Huzurevi'ni ziyaret etti.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Bora Büyükvanlı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü İlknur Yılmaz Baştürk ve İdari Hizmetler Müdür Yardımcısı Ebru Akçin, huzurevinde kalan yaşlılarla birlikte onların gününü kutladı.
Büyükvanlı ziyarette, Dünya Yaşlılar Günü'nün Türkiye'de çok daha özel bir şekilde kutlanılması gerektiğini söyledi.

Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılara hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermenin hepimizin görevi olduğunu belirten Büyükvanlı, şöyle konuştu:
"Yaşlılarımızı sadece belirli günlerde değil her zaman hatırlamayı, onlara saygıda kusur etmemeyi, her zaman hayır dualarını almayı ihmal etmemeli ve bugünlerimizi onlara borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Yaşlılarımıza olan saygımız, sevgimiz, ilgimiz ve hizmetlerimiz bir gün bir hafta değil bir ömür devam edecektir. Yaşlılarımıza uzun ve sağlıklı ömürler dileyerek bütün yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Gününü kutlarım."
-Dinar depreminin yıl dönümü
Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen depremle birlikte hayatını kaybeden 94 deprem şehidi için anma programı düzenlendi.

Dinar Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programına, AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Dinar Askerlik Şube Başkanı Ali Azyaman, depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Raif Öztürk, depremin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen depremin izlerinin hala silinemediğini, depremle birlikte 94 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Maddi ve manevi yönden de ilçenin deprem yüzünden gerilediğini vurgulayan Öztürk, Dinar'ın deprem nedeniyle ilçe dışında birçok vatandaşı olduğunu ve bu vatandaşların da yaşanan depremi hiçbir zaman unutmadıklarını kaydetti.

Daha sonra depremde ölenler için Yasin-i Şerif okundu, vatandaşlara helva ikramı yapıldı.
Kaynak: AA