Atilla Dorsay: Pek Yakında filminde hiç gülmedim

Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Cem Yılmaz'ın son filminde hiç gülmediğini söyleyerek "Bu filmi Cem Yılmaz’ın kariyerinde olumsuz bir parantez olarak görüyorum." dedi.

Atilla Dorsay: Pek Yakında filminde hiç gülmedim
Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın hem yazıp hem de yönettiği Pek Yakında filminin galası dün akşam yapıldı. Filmle ilgili ilk eleştiriler de gelmeye başladı.

“FİLMDE HİÇ GÜLMEDİM”
Kanaltürk ekranlarında yayınlanan 2.Sayfa programına telefon bağlantısıyla katılan ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay filmi beğenmediğini söyledi. Filmde hiç gülemediğini ekleyen Dorsay, “Hoş bir şekilde başladı ama sonra filmin iyi kurulmamış hikayesi hiçbir şekilde inandırmıyor. Komedinin sınırları içinde olayların insanı inandırması gerek.” dedi.

“BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI”

Filmi beğenmediğini açıklayan ilk eleştirmen olduğunun altını çizen Dorsay, “Cem Yılmaz sen mutlu ol ama kusura bakma ben bu filmi almayayım. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bugün Türkiye'yi en çok güldüren adam. Çok saygım var ama bütün o karakterlerin ne Yeşilçam'da ne Türk toplumunda ne de gündelik hayatımızda karşılığı yok.” şeklinde konuştu.

“RECEP İVEDİK'E DAHA ÇOK GÜLDÜM”
Sözlerinin devamında Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar kıyaslaması da yapan Dorsay, şu şekilde devam etti: Toplumu yakalayan ve Recep İvedik'ten daha kaliteli bir biçimde güldürebilecek olan Cem Yılmaz'dır. Ayrı kulvarlarda koşuyorlar. Ben Recep İvedik filmlerinden ilkini bile bu filmden daha çok bağrıma basarım. Çünkü beni daha çok güldürdü. Dolayısıyla ben bu filmi Cem Yılmaz'ın kariyerinde olumsuz bir parantez olarak görüyorum. Mutlaka bundan dersini alacak ve daha iyi şeyler yapmaya yönelecektir.