Zeytindalı 20 Yaşında

Her yaştan ve kuşaktan, tüm Kilislilerin severek okuduğu, kendinden ve geçmişinden bir şeyler bulduğu ZeytinDalı Dergisi, yayın hayatında 20’nci yılına ulaştı.

Zeytindalı 20 Yaşında

1994 yılında Muhlis Salihoğlu’nun öncülüğünde ve kısıtlı olanaklarla yayın hayatına başlayan ZeytinDalı Dergisi, Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanlığı’nın yayın organı olarak yayın hayatını sürdürüyor. ZeytinDalı, yıllar boyunca gerek konu çeşitliliği gerekse de baskı kalitesinde kendini geliştirerek Kilislilerin gönlünde özel bir yer edinmeyi başardı. Kilis’in sosyal ve kültürel yaşamı kadar, gelenek-görenek, tarih, edebiyat ve Kilis’le ilgili araştırmaları ilke edinen ZeytinDalı, 72’inci sayısı ile okurlarıyla buluştu.

Kilis merkezli ve süreli olarak yayınlanan tek dergi olma özelliğini koruyan ZeytinDalı, Türkiye’de yerel/bölgesel alanda yayın yapan ve yirmi yıl kesintisiz olarak yayınlanan az sayıdaki dergilerden biri. Dergi Türkiye’de 60’a yakın ilde, yurtdışında ise ABD, Kanada, Almanya, İsviçre gibi 10’u aşkın ülkede yaşayan Kilislilere ulaştırılıyor.

Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanı ve ZeytinDalı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, “Gönülden ve Kilis sevdamızla giriştiğimiz, zorlu koşullarda yayına hazırladığımız ZeytinDalı’nın 20. yaşına ulaşmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kilis ile ilgili araştırma ve tez konularında ilk başvuru kaynaklarından biri olarak, Kilis’imizin tanıtımına katkı sağlayan, Kilis’in ve Kilislinin sesi olan dergimizin bugünlere gelmesi bizim en büyük kıvanç kaynağımız olmuştur. Dergimizin yayınlanmasında, dağıtımında emek veren, yardımcı olan, maddi ve manevi destekleriyle dergimizin yaşamasına katkı sağlayan dostlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Birkaç ay içerisinde ZeytinDalı’nın 20. Yaşını, düzenleyeceğimiz bir programla kutlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Programa ZeytinDalı dostlarıyla, mesleğinde kariyer edinmiş ünlü Kilislileri de davet ederek Kilis’te ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA