Toyota Yenilenen Yüzüyle Diyarbakır’da

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Türkiye turu kapsamında Diyarbakır’a geldi.

Toyota Yenilenen Yüzüyle Diyarbakır’da

Yeni Toyota modelleri, başta Yeni Corolla olmak üzere Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen’de düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur ile birlikte Diyarbakır Toyota Plaza Kardelen Bayi Sahibi ve Genel Müdürü Hikmet Baran da katıldı.

“Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu” kapsamında, Toyota’nın yeni tasarım anlayışını yansıtan yeni Corolla, Auris, Verso, Yaris, Avensis ve RAV4 modellerinin tanıtıldığı toplantıda, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Anonim Şirketi Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Toyota’nın yeniliklerin markası olduğunu belirterek, "Bu yıl satışımız 38 bin 443 adete ulaştı. 2020 yılına geldiğimizde Toyota markasını Türkiye’nin lider otomobil markası yapma amacındayız” dedi.

Otomobillerdeki ÖTV artışına da değinen Okutur, "Yeni yılın ilk gününde ÖTV vergilerinde bir artış söz konusu oldu. Kurlardaki yükselişin yanında, ÖTV artışı ve BDDK’nın otomobil kredilerine getirdiği düzenleme, cari açığın azaltılmasına ve tasarrufa yönelmesine yönelik bir uygulama olarak görülüyor. Toyota ve sektörümüzdeki tüm markalar 2014 yılı için belirledikleri stratejilerini yeniden gözden geçireceklerdir. Toplam satış adetlerinin 2014 yılında 600 binler seviyesine gerileyeceği görüşündeyiz" diye konuştu.

Okutur, yeniliklerin öncüsü Toyota’nın Interbrand’in "Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasının otomobil kategorisinde liderliğini 2013 yılında da koruduğuna değinerek, "Toyota yüzde 17’lik bir büyüme göstererek marka değerini 35 milyar 346 milyon dolara yükseltti. Marka değeri konusunda zirveyi kaptırmayan Toyota ayrıca, otomobil endüstrisindeki yenilikleriyle lider kimliğini pekiştirirken tüm dünyada başta Prius olmak üzere 5,7 milyonu aşan hibrit araç satışıyla da tüm rakiplerini geride bırakarak üç yıl üst üste dünya genelinde “En İyi Küresel Yeşil Marka” olmayı da başardı” şeklinde konuştu.

Okutur, Toyota’nın kalitesi ve güvenirliliğinin Alman denetleme ajansı TÜV tarafından da üst üste 4’ncü kez tescil edildiğini de kaydederek, “Toyota 2014 TÜV raporunda en başarılı marka olarak dikkat çekti. 5 farklı araç kategorisinde, 15 modelimizle ilk 10 listesindeki en güvenilir otomobiller arasındaki yerimizi aldık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi TÜV raporlarında olduğu gibi bu yıl da lider pozisyonunu koruyarak, yüksek güvenilirliğimizi ve uzun dönem dayanıklılığımızı kanıtlamış olduk” şeklinde konuştu.

Toyota Plaza Kardelen Genel Müdürü Hikmet Baran ise, tüm yeni modellerin yanında yeni Corolla’nın yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Baran, "Türkiye’de üretilen yeni Corolla’ya ilginin her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Yeni Corolla modeli ise, yeni tasarım anlayışı ve gelişen teknolojileri ve fark yaratan özellikleri ile kendi sınıfının üstünde konfor sağlayarak, lüks segmentindeki otomobillerle kıyaslanacak seviyeye gelmiştir. Yeni Corolla’nın pazara sunulmasıyla birlikte satışlarımızda önemli artış meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı

Baran, Toyota’nın, müşteri memnuniyeti konusunda hassasiyetini de dile getirerek şöyle konuştu:
"Müşterisine ciddi anlamda önem vererek, ürettiği hizmet ve ürünlerle daima müşterisinin yanında durması gerektiğini kendisine vizyon edinmiş bir markanın Diyarbakır temsilcileriyiz. Her şeyin temelinde güven unsurunun olduğunun bilinciyle müşterilerimize vereceğimiz ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmak için durmadan çalışmaktayız. Bu bilincin doğal bir sonucu olarak Toyota, müşterilerimizin gözünde memnuniyet sıralamasında daima ilk sırada yer almıştır."
Yenilenen Yüzüyle Türkiye Turu”na Diyarbakır ile devam eden Toyota, Toyota Plaza Kardelen’de dünyanın en çok tercih edilen otomobili yeni Corolla, Toyota’nın heyecan verici yeni tasarım anlayışını ilk kez tam olarak yansıtan Auris, ailelerin öncelikli tercihi Verso, kullanım rahatlığı ve boyutlarıyla kent yollarına da mükemmel bir şekilde uyum sağlayan RAV4, Avensis ve Yaris’i tüm ayrıntılarıyla tanıttı.
Kaynak: İHA