20 Yıllık Kurutulmuş Çiçekler Hamamönü’nde Sergileniyor

Ankara'da sanat eserlerinin sergilendiği en önemli yerlerin başında gelen Hamamönü Sanat Sokağı, her hafta farklı sanatçıları ağırlıyor.

20 Yıllık Kurutulmuş Çiçekler Hamamönü’nde Sergileniyor

Hamamönü'ndeki Sanat Galerisi, resim, ebru, tezhip, hat, minyatür derken şimdi de ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçı Hamiyet Öztürk’ün yaklaşık 100 eserden oluşan “Kuru Çiçek Sergisi” sanatseverlerden büyük ilgi görüyor. Sergide 20 yıllık eserler göze çarpıyor. Hamiyet Öztürk, küçük yaşlardan beri çiçeklerle uğraştığını dile getirdi. Çiçek kurutmanın ayrıntılı bir çalışma olduğunu ifade eden Öztürk, “Çiçek kurutma aşamasında klasik yöntemlere başvuruyorum. Her çeşit sıvı yapıştırıcı ve tutkal kullanıyorum. Cımbız, çiçeklerin büyüklüğü küçüklüğüne ya da narinliğine göre kullandığım önemli bir araç. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra çiçekleri ağırlıkların altında kurutuyorum. Son olarak kuruttuğum çiçekleri fon üzerine yerleştiriyorum ve çerçeveletiyorum” dedi.

Daha çok gül, leylak, sümbül, menekşe ve papatya gibi çiçekler üzerinde çalıştığını kaydeden Öztürk, daha önce üç sergide eserlerini sergilediğini, ilk sergisini ise yine Altındağ Belediyesi’nin imkanları ile açtığını belirtti.

Arşivinde bine yakın kuru çiçek bulunduğunun altını çizen Öztürk, 20 yıllık eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Altındağ Belediyesi’ne hizmetlerinden ve kendisine sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür eden Öztürk, “Başkan Veysel Tiryaki sayesinde sanatçıların yüzü gülüyor” dedi

Öztürk, Altındağ Belediyesi’nin hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese kucak açtığını ve Başkan Veysel Tiryaki’yle birlikte Ankara’da sanatın daha çok önemsendiğini söyledi

Kaynak: İHA