Kanserle Savaşa Bayraklı'dan Anlamlı Destek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, henüz iki yıl önce kurulmasına rağmen 30 binin üzerinde üyesi bulunan Kanserle Dans Derneği üyeleriyle Dünya Barış Anıtı’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Bayraklı Belediyesi olarak kanserle savaşan tüm vatandaşların belediyeyi yanlarında hissetmeleri için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Kanserle Dans Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Deniz Öner, Kanserle Dans eden ailenin üyeleri adına Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a verdiği destek dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başladı.

Öner, “Ortak paydamız kanser olmak. Bizim Kanserle Dans Derneği olarak sadece kanserli hastalar değil erken tanı ve tarama için bilgilendirme amaçlı çalışmalarımız var. Hasta ve yakınlarına da moral destek oluyoruz. Bir diğer çalışmamız da uluslar arası çalışmaların çevirisini sağlayarak duyurusunu yapıyoruz. Hasta orjinli bir derneğiz. Her zaman için hasta ve yakınları bize gelebilirler. Onlarla beraber projeler gerçekleştirebiliriz. Şu anda bu projelerden birinde Bayraklı Belediyesi’nin ev sahipliğinde aile buluşmasında bir araya geldik” diye konuştu.

Dr. Deniz Öner’in tanıtım toplantısının ardından sözü Başkan Karabağ aldı. Karabağ, “Bu ortamda bağışıklık sistemini nasıl koruyacağız o da bir dert. Önce sinir sistemini bozan bu düzenden kurtulmamız lazım. Üniversite bitirmiş çocuğumuz, evde eşimiz, sokaklarda milyonlarca insan işsiz gezerken, sigortasız çalışan milyonlar varken bu kadar sıkıntısı olan toplumun kanserden uzak kalması mümkün değil. Bu kadar sahte gelir elde etmek için olumsuz gıda üreten bir topluluk varken, tohumların bile genleriyle oynandıktan sonra gönderildiği bir ülkede bağışıklık sistemimizi nasıl koruruz bilmiyorum” dedi.

“27 semt merkezi açtık. Yaklaşık bin 500 bayana el işi kursu veriyoruz” diyen Karabağ, “Bu kurslarda kendilerini geliştiriyorlar. 250 bayanın faydalandığı, ürettiklerini sattıkları tezgahlarımız var. Buradaki bayanve erkek arkadaşlarımızın bazılarıyla yaptığım sohbetlerim sırasında bana evdeki sıkıntılı hayatlarından kurtulduklarını, psikolojik destek için aldıkları hapları bıraktığını söyleyen arkadaşlarımız var. Biz de belediye olarak mümkün olduğunca sosyal tesis ve sosyal hayatı canlandıran faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu tarz sosyal tesislerin hastalığı olan vatandaşlara sosyal bir çevre kazandırdığını kansere yakalanmış bir arkadaşının söylediklerinden örnekler vererek devam eden Başkan Karabağ, “İnsanlarımızı bu tür mekanlarla ve uğraşlarla ‘Ben iyi olacağım’ fikrini akıllarına sokmaya çalışmalıyız. Belediye Başkanları sadece inşaat yapan insanlar değildir. Kanserle savaşan insanlarımızın arkalarında belediye gücünü sonuna kadar hissetmelerinde biz varız. İyi ki geldiniz. Etkinliklerin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Kanserle Dans Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Deniz Öner kanserle dans ailesi adına Başkan Hasan Karabağ’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dernek üyeleri ve Başkan Karabağ daha sonra anıt önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA