Marmara'da Etkili Olan Sis Deniz Ulaşımını Olumsuz Etkiledi

Marmara Denizi'nde etkili olan sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 69 şilep ile tanker, akşam saatlerinde başlayan, gece de etkisini devam ettiren sis nedeniyle yollarına devam edemedi.
Görüş mesafesinin yer yer 20 metreye düşmesi nedeniyle, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından telsizle boğazlardan geçmemeleri konusunda uyarılan gemiler, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.
Sisin, sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 59 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket etti. 9 gemi ise sisin tamamen dağılmasını bekliyor.
Sis, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Sis yüzünden bazı balıkçı tekneleri balığa çıkamadı. Marmara Denizi'ndeki bazı tekneler ise Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

- Kırklareli'de sis

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle polis, bazı kavşak ve noktalarda sürücüleri sis farlarını yakmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
İlçede bugün hava sıcaklığının en yüksek 12, en düşük ise 5 derece olması bekleniyor.
Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sisin etkisinin öğle saatlerinde azalacağını kaydetti.

Kaynak: AA