Kayseri'de, Tıp Hukukunun Güncel Sorunları Tartışıldı

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen "Tıp hukukunun güncel sorunları" adlı konferansta sağlık çalışanlarının son zamanlarda karşılaştıkları sorunlar tartışıldı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, ERÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Özdemir, ERÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Birtek ve ERÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atila Erkal konuşmacı olarak katıldı.

Açılışta konuşan Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, konferansı sağlık hukuku alanındaki bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve bu hizmeti sunanların yaşayabilecekleri hukuki sıkıntıları önlemek amacıyla yaptıklarını söyledi.

Sağlık hizmetlerinde özellikle son 11 yılda çok önemli mesafeler kaydedildiğini belirten Gödekmerdan, şunları kaydetti:
" Bütün kaydedilen başarılara rağmen hala en çok eleştirilen ve en az takdir edilen bir hizmet alanında çalışıyoruz. Bunların bir takım sebepleri var. Tıp hukukuna ilişkin konuların basında sıkça yer alması, insanların hekimlerden ve sağlık sisteminden olan beklentilerinin artması, tedavi sırasında çıkması muhtemel komplikasyonların ve sistemden kaynaklanan aksaklıkların sağlık personelinin hatası olarak yorumlanması ve tıbbi hizmete ulaşan kişi sayısı ve tıbbi müdahale sayısında artış, buna paralel olarak tazminat davalarının artması başlına nedenler."
İki oturum olarak düzenlenen konferans, soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA