Ak Parti İzmir Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sahilde, yüksekte, deniz kenarında demiyor, bütün insanları seviyoruz. 30 Mart'tan sonra belediyelerin kapısı İzmirliler'e sonuna kadar açık olacak. İnsanları hor görmedik, aşağılamadık, yalaka demedik" dedi.

Yıldırım, Kaya Termal Otel'deki AK Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2014 yılının İzmir için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Zorlu bir yarışın kendilerini beklediğini kaydeden Yıldırım, "Bugün sesimde bir problem var. Onun için sesimizi idareli kullanmak mecburiyetindeyiz. Her ne kadar sesimiz gitse de gönülden gönüle ses olduğunu biliyoruz, biz gönülden gönüle de iletişimi sağlayan bir anlayıştan geliyoruz" dedi.

Çok önemli bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Yıldırım, Ege'nin incisi İzmir'i yeni bir heyecanın beklediğini, AK Parti'nin yerel seçimlere emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

- "Bu hizmetler kendiliğinden olmadı"
AK Parti'nin 11 yıllık siyaset hayatında başarıdan başarıya koşan, unutulmaz eserlere imza atan bir hizmet partisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bugün dönüp geriye baktığınızda 11 senenin bir değerlendirmesini yaptığınızda şunu rahatlıkla göreceksiniz. 80 yılda yapılamayan eserlerin bir bir gerçeğe dönüştüğü, asırlık hayallerin gerçek olduğu 11 yılı göreceksiniz" dedi.

Eğitimde, sağlıkla, ulaşımda, sosyal güvenlikte dev hizmetlere imza attıklarını anlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu eserler, bu hizmetler kendiliğinden olmadı. Nasıl oldu? 2 sihirli sözcükle oldu. Güven ve istikrar. Güven ve istikrarın arkasında 76 milyonun duası ve kararlı desteği var. Yola çıkarken 'tek başına iş başına' dedik. Çünkü biz şunu gördük, eğer siyasi irade sağlam değilse, güçlü değilse o ülkede hizmet yapmak kolay değil. Ülkenin kalkınması ilerlemesi mümkün değil, bunu gördük. Türkiye 70'li yıllarda, 90'lı yıllarda onu yaşadı ve bu geçmiş dönemlerde çok şey kaybetti. Türkiye'de hızlı trenin gündeme geldiği yıl 1973'tür, ihalesi de yapılmıştır ama maalesef neredeyse Abdülhamit'in tahtta kaldığı süre kadar geçmiş ama projede hiçbir şey değişmemiş. 12 hükümet 21 bakan eskiten hızlı tren projesini de hayata geçiren sizin iktidarınız, milletin iktidarı. AK Parti iktidarıdır. Bu projeyi başlatıp bitiren ekibin ferdi olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum."
- "Hamaset ve husumetle işimiz yok"
Binali Yıldırım, Türkiye'nin 30-40 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, "2011 seçimlerinde kampanya çalışmalarını yaparken elimize rakip partilerin seçim vaatleri geldi. Ne gördük? Bir partimiz diyor ki 'iktidara gelirsek Ankara Konya arasına hızlı tren yapacağız'. O zaman Ankara Konya hızlı treni yapılmış yolcu taşımaya da başlamıştı. İşte bu bile bu ülkenin sorunlarına bu ülkenin projelerine kimin daha yakın olduğunu, kimin Fransız kaldığını en iyi gösteren örnektir. Başka bir şey yapmaya gerek yoktur" dedi.

Hamaset ve husumetle işlerinin olmadığını, İzmir'de sevgi, saygı, samimiyetle çalışacaklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Biz insanı, İzmir'i seviyoruz. Sahilde, yüksekte, deniz kenarında demiyor, bütün insanları seviyoruz. 30 Mart'tan sonra belediyelerin kapısı İzmirliler'e sonuna kadar açık olacak. İnsanları hor görmedik, aşağılamadık, 'yalaka' demedik. İnsanları yücelttik, yaratılanı Yaradan'dan ötürü hep sevdik. İnsanları seveceğiz, onlara saygı duyacağız. Düşüncelerimiz farklı olabilir, kendimizi ifade şeklimiz de farklı olabilir, yaşayışımız da siyasal tercihlerimiz de farklı olabilir. Farklı olmayan şeyimiz gülümsememiz, gözyaşımızdır. Farklı etnik gruplardan da geliyor olsak, gözlerimizden akan yaş aynı renktir, gülümsememiz aynıdır."
Konuşması sık sık "Her yer Binali her yer Yıldırım", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Yıldırım, "Her yer Binali her yer Yıldırım yok, hepimiz her yerde olacağız, her İzmirli ile selamlaşacağız, çok konuşmayacağız, çok dinleyeceğiz. İzmirliler'in bize anlatacağı çok şey var. 1 Nisan'da da iş başı yapacağız Allah'ın izniyle" dedi.

"30 Mart İzmir'in kurtuluş günü" sloganlarına karşılık olarak Yıldırım, İzmir'in kurtuluş gününün 9 Eylül olduğunu, "işimiz İzmir, gücümüz İzmir" anlayışı ile çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmasının sonunda Binali Yıldırım, eski milletvekili Yıldırım Ulupınar ve eski belediye başkanı Hamit Nişancı'ya parti rozeti taktı.
- Diğer konuşmacılar
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir'in mega köy olduğunu ifade ederek, "AK Parti belediyeleri ile yönetilen kentlere baktığımızda İzmir'in hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. AK Parti kadroları ile İzmir hak ettiği yere gelecek, geçmişte kaybettiği günleri telafi edecektir" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da partililerin tartışma ve kavgadan uzak durması gerektiğini söyledi.

Partililerin tatlı dil ve üslup ile vatandaşa yaklaşmasını isteyen Tekelioğlu, şöyle konuştu:
"Kime ne diyeceğimizi iyi bilmeliyiz, partimizin genel merkezinin bizler için hazırlayacağı kılavuzlar var, bunları çok iyi takip etmemiz lazım. Şunu unutmayalım, biz İzmir'de seçim götüreceğiz, büyük global meseleleri Sayın Başbakanımız yorumlayacak. Biz kendi ilçemizde ne söylememiz gerekiyor bunu takip edelim."
Toplantıya, AK Parti İzmir milletvekilleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA