Şarköy'de Yağışlar Sevindirdi

Şarköy ilçesinde yağışlar, Bulgur deresini doldurdu.

Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı açıklamada, son dönemlerde yağışların yetersiz olmasının ilçeyi etkilediğini söyledi.

Son yılların en büyük kuraklığını yaşadıklarını belirten Altınok, şöyle konuştu:
"İçme suyumuzu her gün tankerlerle taşıdığımız suyla çözmeye çalıştık. Yağan az da olsa kar yağışı, toprağı doyurdu. Arkasından gelen yağmurlar içme suyu göletimize su sağlayan Bulgur deresinin dolmasına neden oldu. Bulgur deresinden gölete su gelmeye başladı.

Üç gündür yağan yağmurlarla bizim ölçümlerimize göre 60 bin metreküpten fazla su geldi. Gelmeye de devam ediyor. Göletteki su seviyesi yüksek duruma geldi."
Altınok, bundan sonra gelecek yağmurlarla göletin dolacağını tahmin ettiklerini, böylelikle yazın su sıkıntısı çekmeyeceklerini vurguladı. Gelibolu- Evreşe Çokal bölgesine kurulan Çokal Barajı'nda bir yıldır su tutulmaya başlandığını dile getiren Altınok, şöyle devam etti:
"Çokal Barajı'ndan Şarköy ilçemize borularla su gelecek. Su boruları döşeme işinde sona gelindi. Gelecek kış ve yaz aylarında Çokal Barajı Su hattımız devreye girecektir. Su sıkıntısı artık tarihe karışacaktır. Yağmur duası yaptık, rahmet yağdı. Bu yağmurların ardından da vatandaşlarımızla birlikte şükür duası gerçekleştireceğiz."
Kaynak: AA