Mansur Yavaş'ı şoke eden protesto

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ayaş’ta protesto edildi.

Mansur Yavaş'ı şoke eden protesto
CHP'den olaylı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ayaş'a gitti. Burada hiç beklemediği bir şekilde karşılanan Yavaş, bazı vatandaşlarca protesto edildi. Bir vatandaşın “Ayıp ettiniz” sözlerine Mansur Yavaş, “Ayıp edenler başkası” cevabını verdi.

Karşılaştığı bu durum karşısında şoke olan Yavaş, yürümeye devam etti. Yine aynı vatandaşın “Bizi yalnız bıraktın başkanım” demesi ise Yavaş'ın korumalarını harekete geçirdi. Sadece tepkisini dile getiren vatandaşın ağzı kapatılarak konuşması engellendi.


Mansur Yavaş'ı şoke eden protesto

ÜLKÜCÜLER DE PROTESTO ETMİŞTİ
Mansur Yavaş bir süre önce de ülkücüler tarafından protesto edilmişti. Ülkücüler, Yavaş'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını eleştirerek, eski MHP'li taze CHP'li Yavaş'ı ihanet etmekle suçlamıştı. Yine ülkücüler tarafından yapılan bir diğer protestoda Mansur Yavaş, topaç çevrilerek eleştirilmişti.

CHP'DE YAVAŞ KRİZİ
Mansur Yavaş ismi CHP içinde de ciddi bir krize yol açmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partideki ciddi muhalefete rağmen Yavaş'ı CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmıştı. CHP'li bazı vekillerin Mansur Yavaş isminden rahatsız olduğu ortaya çıkmıştı.

O GÖRÜNTÜLER OLAY OLMUŞTU
Mansur Yavaş ismi son olarak ise 80 öncesi solcular için ağır hakaretler içeren videosu ile gündeme geldi. Ortaya çıkan görüntülerde Mansur Yavaş'ın “Komünizm insanlara mutluluk değil; Açlık, sefalet, fuhuş, rezillik veriyor. Başka bir şey vermiyor. Bizler 80 öncesi hiçbir şey yapmadıksak, bu uğurda ölerek memleketi komünist yapmadık. Analarımızın bacılarımızın da nataşa olmalarını önledik” sözleri büyük tepki çekti.

SOLUN İDOL İSİMLERİNE AĞIR HAKARETLER
Mansur Yavaş'ın ortaya çıkan bir diğer görüntüsü ise skandal olarak yorumlandı. CHP Ankara adayının, Deniz Gezmiş'e “çeteci” suçlaması, Yılmaz Güney'e “katil” yaftası, Eşber Yağmurdereli'ye “kör” aşağılaması, Yaşar Kemal'e “çete” suçlaması, sol görüşlü vatandaşlar için de “azılı” yakıştırması yapması günlerce konuşuldu.