İzmir Chp'de Kınık Krizine Engin Noktayı Koydu

Yerel seçimler yaklaşırken aday belirleme sürecinde CHP'nin büyükşehire yeni dahil olacak ilçelerden Kınık'taki adaylık krizi baş ağrıtmaya devam ediyor.

İzmir Chp'de Kınık Krizine Engin Noktayı Koydu
Kınık'ta mevcut CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Kaya'nın Genel Merkez'e kadar giderek, "Genel merkezimizin adayı benim" diye açıklama yapması, ancak Parti Meclisi'nin aldığı kararla adayın Mehmet Çetinkaya olarak ilan edilmesi krize neden olmuştu.
Krize sonunda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin elkoymak zorunda kaldı. Partide kavga varmış gibi bir tablonun ortaya çıkmasından son derece rahatsız olduklarını, kimsenin CHP'yi hedeflerinden alıkoyamayacağını kaydeden Engin, "Partimiz Türkiye'yi yönetmeye talip ciddi bir partidir. Parti Meclisi'mizin aldığı kararla Mehmet Çetinkaya Kınık adayımızdır. Mevcut belediye başkanı Genel Merkezimize kadar giderek itiraz ettiğini ve adayın kendisi olduğunun bildirildiğini iddia ediyor. Böyle şey olmaz. Bu partide ayaküskü karar mı değiştirilir. Böyle şey olmaz. Genel merkezimizle ben görüştüm. Evet belediye başkanımız oraya gitmiş, ama ayaküstü bir selamlama yaşanmış. Bir görüşme ve Kınık konuşması yok. Bizim adayımız Mehmet Çetinkaya'dır. Partimizin resmi internet sitesinde ismi mevcuttur. Sandığa da Çetinkaya ile gideceğiz. Biz yaşananlara rağmen sabrediyoruz. Gerektiği takdirde disiplin sürecini başlatacağız." dedi.

Kaynak: İHA