Dört Bir Taraf'ta gergin anlar

Dört Bir Taraf programında gündemi yorumlayan Nazlı Ilıcak, Altan Öymen ve Negahan Alçı arasında yine gergin anlar yaşandı.

Dört Bir Taraf'ta gergin anlar
Dört Bir Taraf programında gündemi yorumlayan Nazlı Ilıcak, Altan Öymen ve Negahan Alçı arasında yine gergin anlar yaşandı.

CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programında Hükümet-Cemaat gerilimi masaya yatırıldı. Nazlı Ilıcak, Altan Öymen ve Negahan Alçı arasında yine tansiyon yükseldi.

Altan Öymen istifa eden milletvekillerine ilişkin, "Milletvekilleri Fethullah Hoca'yla temas etmişler, etmemişler, istifa etmişler... Bu meclis içinde bir milletvekilinin kendi partisinden ayrılması, başka partiye girmesi, bu istifaların toplu olarak yapılması ne Anayasa'ya aykırıdır ne darbe anlamı taşır ne de başka bir şey. Bu mecliste onlarca defa olmuştur" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Alçı, "Ama kendi kendilerine verdikleri bir karar yok ki..." diye çıkıştı.

Öymen ise, "Kendi kendilerine verirler veya birilerine danışırlar. Hiç bir ceza kanunu maddesinde bir kimse bir kimseye bir karar almak için kimseye danışamaz diye bir kural yok. Siyasi hayatımızda bir kaç tane parti değiştirme hareketi olmuştur" karşılığını verdi.

Alçı da, "Burada öyle bir şey yok ama onların öyle bir düşüncesi yok" dedi.

Buna karşılık Öymen de, "Düşüncesi olup olmadığına sen buradan karar veremezsin" diye çıkıştı.

Öymen'in açıklamalarına müdahale eden Alçı'ya Nazlı Ilıcak'ın, "Nagehan Hanım bir dakika sus" demesi tansiyonu iyice yükseltti.

Altan Öymen de, Nagehan Alçı'ya, "Sözümü kesme" dedi.

Ilıcak'ın, "Altan Bey konuşsun, ben düzelteceğim" açıklamasına sinirlenen Alçı, "Ne demek düzelteceğim? Siz son mercii misiniz?" diye çıkıştı.

Araya giren Altan Öymen de Alçı'ya, "Son mercii sen de değilsin, o da değil. Moderatör denilen kişi son merci, o da benim. Birbirinize laf atıp durursanız anlaşılmaz hale gelir" karşılığını verdi. BEYAZ GAZETE