Siyasette Son Moda Açıklaması

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala projelerini anlatmayı sürdüren adaylar, diğer taraftan da hazırlattıkları seçim şarkılarıyla seçmeni etkilemeye çalışıyor.

Siyasette Son Moda Açıklaması

Türkiye genelinde siyasi partililerin yerel seçimlerde yarışacağı adayların netleşmeye başlamasıyla birlikte seçim çalışmaları hız kazandı. Adayların ve partilerin tanıtımları için araç giydirme, broşür, afiş ve poster çalışmalarının yanı sıra, ses sistemi ve müzik çalışmalarının da etkili propaganda yöntemleri arasında yer alıyor. Yürütülen seçim kampanyalarında birçok parti adayları kendi yöre ve ilçeleri için özel, seçim şarkıları siparişi verirken; kimi adaylar ise şarkılarını önceden hazırlatıyor.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilk kez büyükşehir olarak girecek olan Aydın’da da seçim şarkıları piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Piyasada bugüne kadar yaptıkları seçim şarkılarıyla tanınan Eşref Gülpınar, Akgündüz Müzik Stüdyosu sahibi ve müzik yapımcısı Osman Akgündüz ile müzisyen-aranjör Ramazan Uslu da adayların kapısını çaldığı isimlerin başında yer alıyor. İki bayan solistle birlikte gece gündüz çalışan beş kişilik ekip, siyasi partilerin belediye başkan adayları için ayrı ayrı şarkı hazırlıyor. Büyük bir gizlilik içinde ve bir sır gibi saklanarak hazırlanan seçim şarkıları, sadece adaylara teslim ediliyor.

“ADAY İÇİN ÖZEL ŞARKI, SEÇMENİ ETKİLER”
Seçim dönemine girilmesiyle birlikte başlayan hareketliliğin müzik piyasasına da yansıdığına işaret eden yapımcısı Osman Akgündüz, “Aydın ilk defa büyükşehir olacak. İlk defa bu kadar değişik bir seçim yaşanacak ve bir hayli zor geçecek gibi görünüyor. Bizler belediye başkan adayı için yaptığımız özel müziklerimizle ve şarkılarımızla adaylarının seçim kampanyalarını başarıya dönüştürmek ve renk katmak istiyoruz. İyi hazırlanmış bir seçim şarkısı, bir adayın kendisini seçmene daha iyi anlatabilme ve iletişim kurabilme stratejisidir. Yapacağımız bir seçim şarkısı, başkan adayının vereceği mesajlar doğrultusunda önce sözleri yazıp bestesi ve müziği yapılıyor, solist tarafından stüdyomuzda seslendiriyoruz” diye konuştu.

Aydınspor 1923’e hediye ettiği ‘Şampiyonluk Marşı’ ile birlikte sayısız şarkıya söz, müzik ve yorum yapan Eşref Gülpınar da, “Müzik, insanlara ulaşmak için en etkili yollardan biridir ama bir bir yörenin insanları için yapılan özel sözlerden oluşan müzikler daha çok etkilidir. Partilerin Türkiye geneli için yaptıkları çeşitli müzikler var ancak bu şarkılar bölgesel ve il geneli olarak dinlendiğinde seçmenin gönlüne hitap etmiyor. Sanki, Paşa Yaylası’ndan Aydın Ovası’na bakıp, Justin Bieber dinlemek gibi bir şey. Bana göre yöresel seçim şarkısı demek, belediye başkan adaylarının seçmene ulaşması demek, seçim çalışmalarına doping sağlaması, canlılık ve coşku getirmesi demektir. Bizim avantajımız ise, bir Aydınlı olarak yöremizi iyi tanımış olmamız ve tanıtım tecrübemizdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA