Otobüslere Sıkı Denetim

Otobüs kazalarının artması üzerine denetimlerini sıklaştıran Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 ay boyunca Karadeniz sahil yolundan geçen tüm otobüsleri tek tek kontrol edecek.

Otobüslere Sıkı Denetim

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Trafik Büro ekipleri Kayseri ve Sivas'ta yaşanan otobüs kazaları nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan tüm otobüsleri bir ay boyunca, Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçesinde belirli noktalarda durdurarak inceleyecek.

Bugün başlayan denetimlerde Samsun-Ordu karayolu üzerinde Perşembe ilçesi Kırlı köyü mevkiinde emniyet ekipleri yolcu otobüsleri tek tek kontrol ederken, özellikle lastikleri detaylı bir şekilde inceliyor. Kış lastiği uygulamasına uyan sürücülere teşekkür eden polis ekipleri, uymayanlar hakkında ise anında cezai işlem uyguluyor.

Ordu Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Mevsimin kış olması ve okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle, karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin korunması ile huzur içinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla, karayolu yolcu taşımacılığı yapan otobüsler üzerinde denetleme yapılacaktır. Yapılacak denetlemelerde görülen eksiklikler ile ilgili sürücüler bilgilendirilerek gerekli ikazlar yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan denetimlerin 1 ay boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA