Engelliler Üretiyor, Para Kazanıyor

Fiziksel ve zihinsel engelli 30 vatandaş, ahşap boyama eğitimin ardından ürettikleri hediyelik eşyalarla sergi açarak para kazanmaya başladı.

Engelliler Üretiyor, Para Kazanıyor

Sevgiyle Elele Fiziksel Zihinsel İşitme ve Otizm Derneği’nce organize edilen ve 30 engellinin katıldığı üretim faaliyeti sürüyor.

Fiziksel ve zihinsel engeli bulunan 30 öğrenci, 2,5 ay boyunca dernek atölyesinde öğretmenlerden ahşap boyama dersi aldı ve ortaya çıkan ürünlerin satışına başlandı. Ürünlerin satışından elde edilecek gelirle, işitme cihazı ihtiyacı olan engellilerin gereksinimi karşılanacak.

Dernek bünyesindeki atölyede önce öğretmenlerden eğitim alan, ardından ahşap boyama yapan engelli bireylerin ürünleri, açılan sergiyle birlikte satışa sunuldu. Proje, engelli bireylerin üretmelerine olanak sağlayarak topluma kazandırılmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla hazırlandı. Önümüzdeki süreçte yeni atölyeler ve çeşitli üretim şekilleriyle süreceği öğrenildi.

Engellilerin üretimin bir parçası olmalarının önemine değinen dernek yöneticileri, fiziksel ve zihinsel engelli çocukların birlikte çalışarak üretim gerçekleştirmelerinin de ayrı bir anlam taşıdığını belirttiler.
Kaynak: İHA