Ak Parti Bursa İl Başkanı Torun Açıklaması

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yerel seçimlerde hedeflerinin, Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesini kazanmak olduğunu söyledi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Çalışmalarının, seçim günü yaklaştıkça artacağını dile getiren Torun, şöyle devam etti:
"Hedefimiz; başta Büyükşehir olmak üzere 18'de 18 yapmak. Bundan başka bir hedefimiz daha var; Bursa'da en yüksek oy oranına ulaşmak istiyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçmiş seçimlerde aldığımız oyun ötesine geçmek istiyoruz. Bu yüzden de halkta karşılığı olan, en yüksek oyu alabilecek adaylarla seçime gidiyoruz. Bu sebeple aday adaylığı sürecinde çok ince değerlendirmeler, çok fazla anketler ve en isabetli adayı belirleme konusunda ciddi çalışmalar yapıldı. Böyle bir çalışma hassas olmasaydı bir, iki gün içinde mevcut aday adayları içinden Genel Merkezimiz açıklardı."
Belediye başkanı aday adayı olmak için istifa edenlerin yerine Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhaneli ve Keles'e ilçe başkanları atamalarının yapıldığını hatırlatan Torun, Mudanya'nın yeni ilçe başkanının kısa sürede belirlenerek kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.
Belediye meclisi üyelikleri için adaylarının henüz tespit edilmediği bilgisini veren Torun, şöyle konuştu:
"Belediye meclisi üyelikleri için ilçelerimizde bize çok sayıda müracaat var. Seçim yapmak gerçekten zor. Mesela Osmangazi ilçemizde 250-300 başvuru var ancak asil listede 45 kişiye yer verebileceğiz. Çok sayıda arkadaşımızın doğal olarak listeye girememesi söz konusu. Bu bir yarıştır. Biz de en yüksek oy oranına ulaşmak için en idealini layıkıyla yapacak arkadaşlarımızı seçmeye çalışacağız. Bunun için de tüm ilçelerimizde komisyonlar kuruyoruz. Bu komisyonlar, müracaatlar arasından bir değerlendirme yapacak. Meclis üyelerimizin kimler olabileceği üzerinde ciddi bir çalışma yapacaklar."
Kaynak: AA