Yarı Yıl Tatili Dolu Dolu Geçecek

Eğitim yılının ilk yarısının geride bırakılmasıyla tiyatrodan atölye çalışmalarına, baleden çeşitli sahne gösterilerine pek çok etkinlik çocukların beğenisine sunuluyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, başkentte yarı yıl tatili boyunca 0-13 yaş için çeşitli kültür sanat etkinlikleri bulunuyor. Bu etkinlerden bazıları ise şöyle:
-Operada bir "Nasreddin Hoca"
Devlet Opera ve Balesi, mizahi cevaplarıyla ve öğütleriyle yüzyıllardır dillerden düşmeyen "Nasreddin Hoca"yı, bu kez opera ile çocuklarla buluşturacak. Nasreddin Hoca'nın ünlü fıkralarının opera olarak seslendirileceği eseri Zeynep Çelen Tamer sahneye koydu, Mustafa Erdoğan ise müzikleri üstlendi.
Çocukların gelişimine katkı sağlamayı, kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini ve yaratıcılıklarını kullanabilmelerini amaçlayan Nasreddin Hoca, Leyla Gencer Sahnesi'nde yarın yapacağı dünya prömiyerinin ardından 2 ve 9 Şubat'ta da izlenebilecek.
-Sihirli baloncuklar
Sihirli baloncuklarıyla izleyen herkesi büyüleyen "Fan Yang", "Warner Bros"un kahramanları "Tom & Jerry" ile bugün, yarın ve 27 Ocak'ta Congresium'da görülebilecek. 19 kez dünya rekoru sahibi olarak "Guinness Rekorlar Kitabı"nda yer alan Fang, sabun köpükleriyle her yaştan izleyiciye eğlenceli zaman yaşatan interaktif bir gösterisi sunacak.
-Tembel kedi tatilde
Altınok Tiyatrosu'nun "Garfield Live Show Komedi Festivali", 8 Şubat'ta MEB Şura Salonu'nda sahne alacak.
Dünyanın en ünlü ve en tembel sevimli kedisi Garfield, bu müzikal için hazırlanan özel kostümler, ses, ışık efektleri, zengin oyuncu ve dansçı kadrosuyla izleyenleri macerasına ortak ediyor.
1978'deki ilk yayınlanmasının ardından dünya çapında 2 bin 600 gazetede yer alan ve 263 milyon kişiyi bulan okuyucu sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda en çok yer alan karikatür karesi olarak tarihe geçen Garfield, seyircilere keyifli bir zaman vaad ediyor.
-Taş devri başkentte
Taş devri kasabası sevilen kahramanları 25 Ocak-9 Şubat tarihlerinde Kentpark'ta ziyaretçilerini selamlayacak. Fred Çakmaktaş, Barney Moloztaş, Bambam, Çakıl ve tüm Taş Devri ailesinin de yer aldığı Taş Devri oyun alanında çocuklar eğlenceli dakikalar geçirebilecek.
Çakmaktaşlar'ın 3 boyutlu evine misafir olacak çocuklar, bowling ve Taş Devri araçlarıyla oynayabilecek, Taş Devri ailesiyle fotoğraf çektirebilecek.
-Krallar, kraliçeler, prensesler, şehzadeler ve Keloğlan sahnede
Devlet Tiyatroları da Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği "Üç Şehzade" ile 2 Şubat'ta temsil verecek. 7 yaş üstü seyirciler için önerilen oyun, şehzadelerin zaaflarından faydalanan hain vezirin onları sultan babalarını iyileştirmeleri gerekçesiyle bilinmez bir yolculuğa sürüklemesiyle başlar. Babalarının 'her ne koşulda olursa olsun birlik olun' öğüdünü unutan şehzadeler, kendilerini fantastik bir maceranın içinde bulur. Her biri yaşadıkları maceradan aldıkları dersle saraya dönüşte, hem hain vezire cezasını verir hem de sultan babalarının verdiği öğüdü içselleştirir.
DT, 9 Şubat'ta 3 farklı sahnede 3 oyunla seyircileri selamlayacak. Ulviye Karaca'nın yönettiği "Keloğlan Keleşoğlan", Akün Sahnesi'nde, olağan hayatı içerisinde birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın kendini keşfetmesini anlatılıyor. 7 yaş üstü için tavsiye edilen oyunda kuklalar ve masklar dikkati çekiyor.
Fikret Terzi'nin yazıp yönettiği "Miyhavlar Tiyatrosu", 6-12 yaş seyirciler için Altındağ Tiyatrosu'nda sahne alacak. Oyun, sokakta dünyaya gelen Miyhav'ın tehlikelerle dolu yaşam mücadelesinden kurtuluşlarını, arkadaşlarıyla kurdukları tiyatroda sokakta yaşadıklarını anlatmakta bulmasını konu ediyor.
Çocuk müzikali "Karlar Kraliçesi" ile Küçük Tiyatro'da seyredilebilecek. Andersen masallarından tiyatroya uyarlanan eser Sabri Özmener'in rejisiyle seyircinin karşısına çıkacak. Oyun, Karlar Kraliçesi'nin iki yakın arkadaştan birini büyü yaparak kaçırmasının ardından, Gerda'nın arkadaşını kurtarmak için zorlu bir maceraya atılmasını anlatıyor.
-Bu tatilde 0-3 yaş çocuklar için bile tiyatro var
Tiyatro Pembe Kurbağa, karne tatili süresince 4 farklı oyunla perdelerini açacak. Gölge oyunu "Karagöz Deniz Bekçisi", bugün 3 yaş üstü seyirciyle buluşacak. "Kardan Adam ile Kartanesi", 1 Şubat'ta, "Hiçyemez Prenses" ise 8 Şubat'ta oyunlarıyla 3-10 yaş grubu çocukların beğenisine sunulacak. 0-3 yaş grubu için uygulamaya koyduğu Bebek Tiyatrosu kapsamında ise "Minik Kuş" yarın, 2 ve 9 Şubat'ta sahne alacak.
Başkent Tiyatroları da "Küçük Sakar Cadı" ile bugün ve 4 Şubat'ta Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Mehmet Tahir İkiler'in yazıp yönettiği, milli, dini ve içtimai meselelerin anlatıldığı "Tarih Dede" 8 ve 9 Şubat'ta sahnelenecek. Mehmet Terzi'nin kaleminden, 6 yaş ve üstü seyirciler için önerilen müzikli çocuk oyunu "Akıllı Soytarı" ise 1, 2 ve 4 Şubat'ta temsil verecek.
-El becerileri, atölye çalışmaları
Cermodern, CerÇocuk Atölyesi ile çocuklara çeşitli el sanatlarını deneme imkanı sunuyor. 28 Şubat'ta suluboya ve füzenle "Küçük Büyük Balıklar", 30 Ocak'ta akrilik "Damlatma Tekniği", 4 Şubat'ta "Seramik" ve 6 Şubat'ta "Frotaj Nedir" konularında çalışılacak.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'de 28 Ocak'ta 8-10 yaş grubu için "Müzede Macera", 30 Ocak'ta ise 4-6 yaş çocukları için "Becerikli Parmaklar" çalışması yapılacak. 1 Şubat'ta 7-9 yaş çocukları, teki kaybolan çoraplardan oyun arkadaşı yapmak için "Çorabımın Teki"ne katılabilecek. Deniz altında yaşayan dostları keşfetmek için 4-6 yaş çocuklar, 4 Şubat'ta "Mavi Yolculuk"a çıkabilecek. 6 Şubat'ta ise 7-10 yaşlarındaki "Minik Mimarlar" evlerin nasıl yapıldığını öğrenebilecekler.
Kaynak: AA