Haşim Karataş'tan, Sarıgül hakkında önemli iddialar

Beyaz TV’de yayınlanan Dinamit’e telefon bağlantısıyla katılan Haşim Karakaş çok önemli iddialarda bulundu.

Haşim Karataş'tan, Sarıgül hakkında önemli iddialar
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı Rasim Ozan Kütahyalı, Hasan Hüseyin Ceylan'ın konukluk ettiği 'Dinamit' isimli tartışma programına telefon bağlantısıyla katılan Kulvar Gazetesi Sahibi Haşim Karakaş'ın iddiaları damgasını vurdu.

Hüseyin Avni Sipahi ve Erdoğan Bayraktar konusuna açıklık getirmek istediğini belirten Kulvar Gazetesi Sahibi Haşim Karakaş şunları söyledi:

‘Hüseyin Avni Sipahi ile Erdoğan Bayraktar uzaktan akrabadır'
Bundan yaklaşık bir yıl önce CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Murat Cirav gazetemize mülakat vermişti ve onu manşet haber yapmıştım “Sipahi 2014 adayımız” diye. Orada kendisine şunu yöneltmiştim “Hüseyin Avni Sipahi 2011 genel seçimlerinde Akrabası olan Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'daki milletvekili seçim kampanyasına 2 trilyon yardımda bulunmuş bu konuda ne diyorsunuz?” dedim. “Bu konuyu Sayın Sipahi'ye sorun” demişlerdi. Sayın Sipahi'de bu konuya henüz açıklık getirmedi. Hüseyin Avni Sipahi ile Erdoğan Bayraktar'ın aile tarafından uzaktan bir akrabalıkları var.

Bununla ilgili herhangi bir yalanlama bize gelmedi. Hâlbuki Hüseyin Avni Sipahi 2009 yerel seçiminde CHP'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı idi.

“Sarıgül, 'Sipahi CHP'den aday olursa kazanamaz' dedi”
Hüseyin Avni Sipahi CHP'den ihraç edildikten sonra 2009 yerel seçimlerinde DSP'ye geçti. DSP'den Şişli Belediye Başkan Adayı oldu. Ama bu süreç içerisinde kendisinin bana söylediği bir şey var. Trabzonlular Derneği'nde bir iftarda beraberdik. Seçimlerin hemen öncesiydi. Bana şunu söylemişti Sayın Sarıgül, “Hüseyin Avni Sipahi'ye söyleyin sakın CHP'den aday olmasın kazanamaz” dedi. Sarıgül DSP'den aday oldu seçimleri kazandı. Temmuz'da DSP'den istifa etti. Kastamonu'da katıldığı bir toplantıyla Türkiye Değişim Hareketi kuracağını ilan etti. Ve Türkiye Değişim Hareketi kurdu. Partileşme sürecindeydi İstanbul dâhil 570 il ve ilçede örgütlendiler. Ve partileşme sürecine geçmek istediler.

“Ataşehir Belediye Başkanı, Sarıgül'e'CHP'den çek elini' dedi.“
Ataşehir CHP'li il başkanı Battal İlgezdi 25 Aralık 2009'da Mustafa Kemal ve Aşık Veysel ata evi'nin açılışında konuşma yaparken gazeteci olarak bizzat ben izledim. Şunu söyledi Battal İlgezdi konuşmasının bir yerinde, “Sarıgül CHP'nin üzerinden elini çek” dedi. Ve orada Battal İzgezdi önemli bir iddiada bulunuyor. “ siz Belediyemizi 890 trilyon borç içine sokarken, belediyemiz borç batağındayken kimse size dokunmuyor. Bu dokunulmazlığınız nereden kaynaklanıyor? Bu partiyi neden kuruyorsunuz? Siz kimin parasını dağıtıyorsunuz?” diyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da önemli bir açıklama yapıyor. Hükümeti 17 Aralık Operasyonu ile ilgili ağır sözlerle suçluyor. Aynı saatlerde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Çekmeköy'de Hüseyin Avni Sipahi'nin elini havaya kaldırdı 'Kardeşim yanındayım' demek istedi. Bu da diğer aday adaylarından büyük bir tepki aldı.

2009 seçimlerinden önce Mesut Yılmaz bir açıklama yapmıştı. Japon tarzı bir sosyal demokrat parti kuracağım demişti. Hemen akabinde İstanbul'da 4 ilçede ANAP kökenli belediye başkan adayları gösterdi.

Rasim Ozan Kütahyalı: CHP sağa kayarak oy almaya çalışıyor
Mesut Yılmaz parti kursa yüzde 0,1 bile alamaz o zaman da alamazdı. Bence CHP bugünde aynısını yapıyor Sağ’a kayarak oy almaya çalışıyor. Çünkü baktı Sol oy Türkiye’de zorlasan yüzde 25 ne yapacak? Sağcılaşacak. Bülent Kuşoğlu, Aytunç Muhammet Çakmak vs. bir sürü adam almadı mı? Bu strateji ile Çekmeköy’de de bu arkadaşı aldı.