Bünyan'da Özhaseki Coşkusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ufuktaki Kent Kayseri programı çerçevesinde başlattığı ilçe gezilerine Bünyan ile devam etti.


İlçe ziyaretlerini Bünyan ile sürdüren Başkan Mehmet Özhaseki öncelikle 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Plato Entegre Hayvancılık ve Tarım Tesisini gezerek işletmecilerden bilgi aldı. Tesis hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, tesisin Türkiye'nin en modern tesisi olduğunu söyledi.

Başkan Özhaseki daha sonra ilçe merkezine geçti. Bünyan meydanında binlerce vatandaş tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Özhaseki sevgi seli arasından güçlükle ilerledi. 'En büyük başkan bizim başkan', 'Bünyan seninle gurur duyuyor' şeklindeki sloganlar arasında ilerleyen Başkan Özhaseki buradaki vatandaşları selamladı ve herkesi Bünyan Spor Salonunda düzenlenecek olan 'Bünyan Büyükşehir ile Buluşuyor' adlı toplantıya davet etti.

Karşılamanın ardından esnafları ziyaret eden Başkan Özhaseki'ye AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe, AK Parti Bünyan Belediye Başkan Adayı Şinasi Gülcüoğlu da eşlik etti. Bünyan Meydanı'ndan başlayan ziyaretlerde esnaflara 'Hayırlı İşler' temennisinde bulunan Özhaseki, daha sonra beraberindekilerle birlikte Bünyan Spor Salonu'na geçti. 'Bünyan Büyükşehir ile Buluşuyor' adlı toplantıya katılan Özhaseki salona mehter takımı eşliğinde alkış ve tezahüratlarla girdi.

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe yaptı. Gökçe'nin selamlama konuşmasının ardından Bünyan Belediye Başkan Adayı Şinasi Gülcüoğlu kürsüye geldi. Gülcüoğlu Bünyan'ın makus talihinin sona ermesi için hizmete talip olduklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de konuşmasında Bünyan'ın gösterdiği ilgiye teşekkür etti ve bu ilginin AK Parti'yi seçimlerde sonuca ulaştıracağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise kürsüye büyük bir coşku eşliğinde geldi. 'Büyük Başkan' tezahüratları altında kürsüye çıkan Başkan Özhaseki, öncelikle Kayseri'ye yapılan hizmetleri anlattı. Avrupa şehirlerinde olan tüm hizmetlerin Kayseri'de bulunduğunu ifade eden Özhaseki, dünyaya örnek olan hizmetler ürettiklerini söyledi.

Kayseri'nin eski ve yeni halini gösteren ve bugün nasıl modern bir şehir haline geldiğini görüntülerle ortaya koyan Başkan Özhaseki beş bin günde 10 bin projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Özhaseki, "İnanın saati dakikası olmadan gece gündüz çalıştık. Kötü niyetlilere fırsat vermedik. Niyeti bozuk insanlarla savaştık. Belediyenin parasını canımızdan malımızdan aziz bildik" dedi.

Şimdi hizmet ve yatırımlardan ilçelerin de nasiplenmesinin vaktinin geldiğine vurgu yapan Özhaseki, yeni kanunun getirilerini anlattı ve kanunun temel amacının şehir merkezi ile ilçe ve köyler arasındaki uçurumu gidermek olduğunu söyledi.

BÜNYAN'I KALKINDIRACAK YATIRIMLAR GELİYOR
Bünyan'a yapılacak hizmetleri de anlatan Başkan Özhaseki, "Ulaşım işi Büyükşehire geçiyor. Buradaki esnafları mağdur etmeden, ancak vatandaşlarımızın da Büyükşehir'e bağlandıklarını hissetmelerini sağlayacak bir iyileştirme yapacağız. Su, kanal ve arıtma tesisinde sıkıntısı olan tüm yerleşim birimlerinin sorununu gidereceğiz. Bünyan'da şebekenin büyük bölümü asbestli boru, artık bunları değiştirmemiz gerekiyor. İlçe, belde ve köylerimizin yollarını belediye meclisinden karar çıkartarak yapacağız. Turizm potansiyelini değerlendireceğiz. Kervansarayları, hanları açığa çıkaracağız. Bünyan Halısı için projelerimiz var; halımızı yeniden gün yüzüne çıkarıp hakettiği değere kavuşturmalıyız. Tuzla Gölü'nü turizme kazandırırken yeni mesire alanları yapacağız. Her İlçemize gençlik merkezi, sosyal-kültürel tesis yapma hedefindeyiz, Bünyan da bundan nasibini alacak. Bunların yanısıra sanayi sitesi ihtiyacı iletildi, kısa sürede yaparız. Hububat Borsası kurulması talebi var, bunu da yaparız. Doğalgaz beklentisi var. Doğalgaz şirketi çalışmaya başladı, inşallah birkaç yıl içinde doğalgaza kavuştururuz" diye konuştu.

Kaynak: İHA