Bartın’da Sigara Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünce İl Tütün İzlem Ekipleri tarafından tütün denetimleri aralıksız devam ediyor.

Bartın’da Sigara Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünce İl Tütün İzlem Ekipleri tarafından tütün denetimleri aralıksız devam ediyor. Bartın’ın Kozcağız beldesinde denetim gerçekleştiren izlem ekipleri beldede 4207 sayılı kanuna genel uyumun gözlemlendiğini söylediler. Bartın Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hürol Aksu, kentteki tütün denetimlerinin aralıksız süreceğini bildirdi.

"Dumansız Hava Sahası" sloganıyla yürüttükleri çalışma kapsamında il merkezi ve ilçelerde denetimlerin sıklaştırılacağını vurgulayan Dr. Aksu, “Vatandaşlara tütün ürünlerini kendileri ve yakınlarının sağlığı için kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.Eğer tütün ürünü kullanıyorlarsa da kapalı alanlardan uzak olmalılar. Bir kişinin tükettiği tütün ürününün ortamda bulunan herkesi olumsuz etkilediği hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir” dedi

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tütünün topluma olan zararını en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Dr. Hürol Aksu, denetimler sırasında vatandaşlara tütün denetmenlerine yardımcı olunmasını ve kurallara uyma konusunda titizlik gösterilmesini talep ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA