Emet'te 9 Bin 756 Büyükbaş Hayvana Şap Aşısı Yapıldı

Emet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşık 3 ayda 9 bin 756 büyükbaş hayvana şap hastalığına karşı aşı yapıldı.

İlçe Müdürü Osman Işık, yaptığı açıklamada, Kütahya'nın bazı yerlerinde hayvan pazarlarının kapanmasına sebep olan şap hastalığına karşı aşılama yaptıklarını söyledi.

Aşıya, 15 kasım 2013'te başladıklarını ve 15 Ocak'a kadar da 9 bin 756 büyükbaş hayvanda uyguladıklarını belirten Işık, şunları kaydetti:
''Bu sürede aşılatma döneminde, aşı yaptırmayan yetiştiricilerin, hayvanlarının sevklerine izin verilmeyecek. Hastalık nedeniyle karantinalı bölgeden hayvan çıkartılması yasak. Bunlara uymayanlara da kanun gereği 6 bin 651 lira idari para cezası uygulanıyor. Yetiştiricilerin, mağdur olmamaları için büyükbaş hayvanlarını aşılatmaları, işletmelerdeki her türlü hayvan hareketlerini de 7 gün içerisinde il veya ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir. Şap hastalığı olan hayvanların hiçbir yere giriş çıkış yapılmamalıdır. Buradan yetiştiricilere belgesiz ve küpesiz hayvanları satın almamalarını öneriyorum. Hayvanını aşılatmayan yetiştiricilerin, bir an önce aşılatmaları gerekmektedir.''
Kaynak: AA