CHP'li Tekin'den Mansur Yavaş sorusuna cevap: Geçin onları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mansur Yavaş'la ilgili bir soruya "Geçin onları" diyerek cevap verip ekledi: Mansur Yavaş CHP'nin ilkelerini kabul etti.

CHP'li Tekin'den Mansur Yavaş sorusuna cevap: Geçin onları
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı seçim ofisinde ziyaret etmiş, yapılan görüşmeye ve basın toplantısına sadece Beyaz TV ekibi alınmamıştı. Görevleri sadece haber yapmak olan Beyaz TV ekibi, korumaların da saldırgan tavırlarına maruz kalmıştı. Mansur Yavaş'ın Beyaz TV'ye yönelik ortaya koyduğu bu tavır akıllarda soru işareti bırakırken Gürsel Tekin'in seçim ofisinden ayrılırken Mansur Yavaş'la ilgili bir soruya verdiği cevap dikkat çekti.

YAVAŞ CHP'NİN İLKELERİNİ KABUL ETTİ
Bir gazetecinin, Mansur Yavaş'ın önceki açıklamalarında 'Ben partimi satmam' dediğini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine Tekin, 'Geçin onları. Ona girerseniz, Sayın Başbakanla ilgili, AKP iktidarı ile ilgili size öyle şeyler söylerim ki saatlerce anlatırım. Şu anda Mansur Bey, bizim büyükşehir belediye başkan adayımızdır. CHP'nin ilkelerini kabul etmiştir ve adayımızdır. Önümüzdeki seçim sürecinde çok başarılı sonuçlar alacağız' yanıtını verdi.

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?
CHP'den olaylı bir şekilde aday olan Mansur Yavaş'ın eski bir görüntüsü gündeme damga vurmuştu. Mansur Yavaş'ın o zaman MHP'li olarak yaptığı açıklamada, 'Benim bir tek amacım var. Milliyetçi Hareket Partisi nasıl iktidar olur. Bir oy nasıl fazla alırız. Bir milletvekili nasıl fazla çıkarırız. Bütün arayışım bunadır Yoksa, mazide hiçbir zaman bizimle olmamış 3-5 kişi yüzünden ve bazı başka partilerdeki makamlar yüzünden hiçbir zaman ben davasını partisini satacak adam değilim.' dediği ortaya çıkmıştı.