Bulancak'ta Çöp Konteynerleri Yerin Altına Gizlendi

Bulancak Belediyesince pilot uygulama olarak yerin altına yerleştirilen iki çöp konteyneri görüntü ile çevre kirliliğini önlüyor.

Belediye Başkanı Kadir Aydın, yaptığı açıklamada, cezaevi mevkisi ve Cumhur Alan Parkı civarına yerleştirilen çöp konteynerlerinin çevre temizliğine katkıda bulunacağını söyledi.

Yerin altına yerleştirilen çöp konteynerlerinden belediyede 10 adet bulunduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:
"Dilek ve isteklere göre bu konteynerlerin sayısını artıracağız. Eski sistemde diğer konteynerlerimiz tekerlekliydi 500 litre alıyordu. Kimse evinin önüne konteyner istemediği için sağa sola itiyordu. Ayrıca zamansız çöp çıkartmanın neden olduğu çevresel problemleri beraberinde getirdiği gibi, sokakta kalan poşetler çeşitli nedenlerle etrafa saçılmakta ve bir dahaki toplama zamanına kadar çöp suları caddenin kirlenmesine ve pis kokulara sebep olabilmekteydi."
Aydın, yeni sistem çöp konteynerleriyle çevresel sorunların ortadan kalkacağına işaret ederek, "Bu konteynerler bizim kullandığımız konteynerlerin 4 katı büyüklüğündedir. 2,5 metre yüksekliğindeki konteynerlerin 1,90 metrelik kısmı toprağın altında kalırken, sadece 90 santimetrelik kısmı toprağın üzerinde yer alarak görsel kirliliğin de önüne geçiyor" dedi.

Kaynak: AA