Binali Yıldırım, Seferihisar’da

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in Seferihisar ilçesinde AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatı toplantısına katıldı.

Binali Yıldırım, Seferihisar’da

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Urla temaslarının ardından Seferihisar’daki balıkçı restoranlarını gezdikten sonra AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ilçe teşkilat toplantısına katıldı.

Yüzlerce partilinin coşkulu katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Yıldırım, AK Parti’nin seçim şarkısını kendi sloganına uyarlayarak, “Beraber yürüdük duble yollarda bana her şey Seferihisar’ı hatırlatıyor” diye konuştu.

“BAZILARI EVİNE DÖNECEK”
Geçmiş dönemde Seferihisar’da iki dönem başkanlık yapan AK Parti Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı’nın 5 yıl aradan sonra seferden döndüğünü söyleyen Yıldırım, “Seferden dönecek bazıları da evine dönecek. Belli ki Seferihisar kayıp beş yılın telafisi için hararetle Hamit Nişancı’yı bekliyor. Ben şundan eminim ki; Seferihisar 30 Mart’ı iple çekiyor. Bakın bu güzel ilçe İzmir’in en güzel ilçelerinden biri. Yeşiliyle mavisiyle İzmir güneyinin en güzel ilçelerinden birindeyiz. Bu ilçenin geçmiş 10 yılına bakın. İlçenin içerisinden geçerken ‘şurasını kim yaptı’ diyorum, ‘Hamit Nişancı yaptı’. ‘Pazar yerini kim yaptı’ diyorum ‘Hamit Nişancı yaptı’ diyorlar. ‘Belediye binasını kim yaptı’ diyorum ‘Hamit Nilşancı’. ‘Kim sattı’, ‘başkaları’ diyorlar. Bir yanda yapanlar bir yanda satanlar var. Seferihisar herhalde yapanların yanındadır değil mi?” dedi.

“UZMANLIK ALANIMIZ HİZMET”
Belediyecilikte akıllı iş yapmak gerektiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu:
“Basiretli tüccar gibi çalışmak lazım. Projelerin insanlara dokunması lazım. İzmir-Seferihisar yolu, kim yaptı biz yaptık. Sığacık Teos Marina’yı kim yaptı biz yaptık. Ürkmez’e 400 yat kapasiteli bir marina yapacağız. Sığacık yolunu yaya yollarıyla, bisiklet yollarıyla aydınlatmasıyla Nisan ayının başında ilk adımı oradan atacağız. Doğalgaz veya termal sıcak su Seferihisar’da 2007’den beri konuşuluyor. Öyle mi yapalım böyle mi yapalım? Bir türlü karar verememişler. Geçenlerde belediye başkanı buraya gelmiş, gazetelerden okudum. ‘Bu işe bakacağız, ona göre hareket edeceğiz’. Maşallah 7 seneden sonra geldiği nokta burası. İşte bunların kabiliyeti budur. İş yapmak başka, laf yapmak başka bir şeydir. Herkesin bir uzmanlık sahası var. Onların uzmanlık alanı konuşmak bizim uzmanlık alanımız hizmet etmek ve proje yapmak. Türkiye’nin her bir köşesinde 4 bin tane esere imza attık.”

“ŞEHİR YAVAŞ BAŞKAN YILDIRIM OLSUN”
10 yılda 4 kilometre anca yol kat edildiğini dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hani yavaş şehir derler ya, şehir yavaş olsun da başkan hızlı olsun yıldırım olsun yıldırım. Şehir yavaş olsun başkan Nişancı olsun. Bu tartışmaya bir nokta koyacağız. Termal mi olacak sıcak mı olacak ılık mı olacak ne olacaksa olacak mutlaka buraya ya termal ısıtma ya da doğalgaz gelecek bu kadar söylüyorum. Biz ideolojisini görevinin üzerine geçiren olursa onu affetmeyiz adam gibi çalışanın başımızın üstünde yeri var. Siyasetin yeri seçim meydanıdır. Siyaset biter, seçim biter hizmet başladı.

Seferihisar’da Hamit Nişancı ile bayrağı dikeceksiniz 30 Mart’ta kulağım gözüm Seferihisar’da olacak.”
Yıldırım, “Bu şehir bu belediyelere yüzde 56 oy verdi. Şimdi sorma zamanı İzmirli hemşerilerimiz yüzde 56 verdik sen bu şehre ne verdin diye sormak boynumuzun borcudur. 30 Mart’ta Seferihisar bir destan yazacak. Hamit başkanı tekrar iş başına getirecek. Sözüm var. Sandıklar açılacak sayımlar yapılacak hangi ilçe en yüksek olursa ilk ziyareti oraya yapacağım. Seçim sizin hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“EN ÇOK OYU BİZ ALMAZSAK SİYASETİN ÖNÜNDEN GEÇMEM”
Belediye başkan adayı Hamit Nişancı ise adaylığı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Terimizi akıtarak yürekten ve kalpten omuz atarak güç vererek bu belediye düğün salonunda 30 Mart akşamını kutluyor olacağız inşallah. Expo’ya talip oluyoruz temamız sağlık. Sağlık turizminden bahsederken termallere sırtınızı dönmenizi açıklayacak bir şey yok. 60 günlük süreçte çok emek vereceğiz. Bu memleketin yollarını pazar yerini, futbol stadını, belediye binasını, bu salonu, yat limanını biz yaptık, herkesin maaşını ödedik, üniversiteyi biz bitirdik, sen de anlat ama yemek tarifi kitabı koydum, bisiklet yolları yaptım değil adam gibi proje olsun. O sandıklar açıldığında Seferihisar en çok oyu alan ilçe olmazsa bir daha da siyasetin önünden geçmez Hamit Nişancı.”
Kaynak: İHA