Türk ve Gürcü Heyeti, Muratlı Sınır Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu

Türk ve Gürcü yetkililerden oluşan heyet, Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilecek Muratlı Sınır Kapısı alanında incelemelerde bulundu.

Ticaret ve Gümrük Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin, Gümrük Bakanlığı Gümrükler İdaresi Daire Başkanı Mehmet Hatipoğlu, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük ile Gürcistan'dan Maliye Bakan Yardımcısı Giorgi Javakhishvili, Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Loseb Qadagishvili'nin içerisinde yer aldığı heyet, Muratlı Hudut Takım Karakolu'nda bir araya geldi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin, görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır kapısının açılmasının bölgede uzun süredir gündemde olduğunu belirtti.

Gürcistan'da yapılan baraj nedeniyle, sınır kapısının yeri konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Akçin, "Bizim buraya geliş amacımız daha önce karar verilmiş olan sınır kapısının yapılacağı yeri netleştirmek. Bir ülkenin bir kapıyı açmış olması anlam ifade etmiyor, iki tarafın ortak hareket etmesi ve eşgüdüm halinde bu işi yürütülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sınır kapısı inşaatına aynı zamanda başlamanın yanında, aynı sürede bitirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Akçin, başlamasının yeterli olmayacağına işaret ederek, "Türkiye hukuki anlamda yapılabilecek her şeyi yaptı. Hudut kapısı Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edildi ve gümrük müdürlüğü kuruldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak yap, işlet ve devret kapsamında yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Sınır kapısının yapımının planlandığı Muratlı Hudut Takım Komutanlığı Sınır Bölgesindeki alanda ve harita üzerinde incelemede bulunan heyet, daha sonra Borçka ilçesindeki dostluk yemeğine katıldı.

Kaynak: AA