'Gönül Elçileri Projesi' İle Hayallerine Kavuşuyorlar

"Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Trabzon'da kurulan Akçaabat Gönüllü Yardımlaşma ve Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği, ekonomik nedenlerle evlenemeyen çiftlere gelinlik, damatlık ve eşya yardımında bulunularak hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz ile Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy'un eşi Bağnu Ulusoy'un işbirliğinde kurulan dernek, gençliğinde maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün yapamadan evlenen çiftlere, gelinlik, damatlık giydirip düğün yaparak özlemlerini gidermeyi de amaçlıyor.
Dernek başkanı Emine Ersan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında çalışırken yaklaşık bir yıl önce dernekleştiklerini belirtti.

Derneğin 31 üyesi bulunduğunu ifade eden Ersan, "Herhangi bir gelirimiz yok. Hepimiz gönül elçisiyiz. Vatandaşlarımızdan gelen bağışları, ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Yardımlarımız sadece vatandaşa yönelik değil, kamu kuruluşlarına eşya yardımında da bulunuyoruz. Bir yıl içinde çok önemli hizmetlerimiz oldu. Dernek olarak çocuk okutuyoruz, gelinlik giyememiş ve bu durum içinde ukde kalmış ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftlere destek veriyoruz. Ayrıca eğitimini tamamlayamamış kişileri de okutuyoruz. Yardıma muhtaç herkesin arkasındayız" diye konuştu.

Hayırseverlerden gelen yardımlar sayesinde özellikle maddi durumu iyi olmayan kişilerin, gelinliğinden damatlığına, çeyizinden evinde kullanacağını perdesi, koltuğu, beyaz eşyasına kadar her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Ersan, "Gelinlik, damatlık ve eşya yardımı dışında kına gecesi ve düğünleri için de yardımcı oluyoruz. İnsanlar bir kere evlenir ve o hüzünlerini bir nebze rahatlatmak için onlara kına yakıyor, davullu zurnalı düğün de yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
-Gelinlik hayali gerçekleşen kadınlar mutlu
Gönül elçisi ve dernek üyesi olan Aysel Yıldız ise 14 yaşındayken kaçarak evlendiğini belirterek, "Kaçarak evlendiğim için düğünüm olmadı. Fotoğraf çektirmek için başkasının yırtık gelinliğini dikerek giymek zorunda kaldım. İstediğim gelinliği giyemedim ve içimde hep ukde kaldı" dedi.

Yıldız, üyesi olduğu dernek sayesinde artık herkesin gelinlik giyebileceğini ifade ederek, "Derneğimizde böyle bir fırsat var. Gelinliklerimiz, nişanlıklarımız ve ev eşyamız var. Gelinlik giyemeyenlere gelinlik giydirdik. Gelinlik giymek her genç kızın rüyası ve bir kadın için bu, çok özel ve önemli. Bu durum, derneğimiz sayesinde artık kimsenin içinde ukde kalmayacak" diye konuştu.

38 yaşındaki ev hanımı Ayşe Akdoğan da iki kere evlenmesine rağmen gelinlik giyemediğini anlatarak, şunları söyledi:
"Bu benim içimde ukde kalmıştı. İlkokul mezunuydum ve ailevi nedenlerle okuyamamıştım. Gönül Elçileri Projesi kapsamında eğitimime devam edebilmek için derneğe başvurdum. Çok mutluyum, huzurluyum. Artık okuyorum ve kendimi geliştirerek çocuklarıma iyi bir anne olmak istiyorum. Eğitimim tamamlanınca dernek sayesinde bütün hayallerim gerçek olacak. Özlemini duyduğum kına gecem ve düğünüm de yapılacak."
Kaynak: AA