AK Parti İzmir ilçe adaylarını belirlendi...

İşte AK Parti'nin İzmir'de 27 ilçe adayı... AK Parti İzmir'de ilçe adaylarını belirledi.

AK Parti İzmir ilçe adaylarını belirlendi...
Partilerin 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kötü bir sürprizle karşılaşmak istemeyen siyasi partiler adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyor. AK Parti uzun bir çalışmadan sonra İzmir ilçe adaylarını belirledi. İşte AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 27 ilçe belediye başkan adayının belirlendiğini, geri kalan 3 ilçenin adayının ise birkaç gün içerisinde belirlenerek kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2013'de başlayan belediye başkan aday adaylığı müracaat sürecinin 1 Aralık'ta sona erdiğini, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili çalışmaların başladığını anlattı.

Bu süreçte milletvekilleri, il teşkilatı, ilçe başkanları, teşkilatlar, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü başkanlarıyla yapılan çalışmalar sonrasında ortaya bir liste çıktığını, bu listenin geçen pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği üst kurulda İstanbul'da gözden geçirildiğini dile getiren Akay, listenin onaylanmasıyla dün adayların hem teşkilatlara, hem ilçe başkanlarına hem adaylara hem de kamuoyuna duyurulduğunu ifade etti.

CUMARTESİ GÜNÜ KAMUOYUNA TANITILACAK

Akay, şöyle konuştu:

'27 ilçemizde aday tespitini yaptık. Karşıyaka, Urla ve Güzelbahçe ile ilgili arayışlarımız devam ediyor. Mevcut adayları gözden geçirdik. Başka aday acaba ortaya çıkar mı, orada bize bir oy fazla getirebilecek aday olabilir mi? Mevcutların da tabii ki değerlendirmesi yapılıyor. İnşallah en sağlıklı şekilde onun kararını vermek suretiyle birkaç gün içinde karar verilecek. Cumartesi günü 30 ilçenin belirlenmiş haliyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımızın katılımıyla Halkapınar'da tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz. Görev alan arkadaşlarımıza da bu süreçte başarılar diliyoruz. Teşkilatımızla bir bütün içinde, AK Parti'ye yakışan bir düşünceyle inşallah seçimi en güzel şekilde tamamlamak istiyoruz.'

Akay, AK Parti'nin İzmir'deki 27 ilçe belediye başkan adaylarını şöyle açıkladı:

Aliağa: İbrahim Ethem Yorulmaz

Bayındır: Mehmet Kertiş

Balçova: Hasan Özcan

Bayraklı: İsmail Sarı

Bornova: İlhan Kaya

Bergama: Hasan Şahin

Buca: Cemil Şeboy

Çeşme: Mustafa Cenger

Çiğli: Adnan Yılmaz

Dikili: Ahmet Dağdelen

Foça: Salih Emrullah Keleş

Gaziemir: Kerem Fahri Baykalmış

Beydağ: Fevzi Kaya

Karabağlar: Necip Kalkan

Karaburun: Hüseyin Altın

Kemalpaşa: Arif Uğurlu

Kınık: Sadık Doğruer

Konak: İlknur Denizli (AK Parti İzmir Milletvekili)

Kiraz: Erol Çomak

Menderes: Bülent Soylu

Menemen: Mehmet Kaplangı

Seferihisar: Hamit Nişancı

Narlıdere: Erkan Dereli

Ödemiş: Mahmut Badem

Selçuk: Zeynel Bakıcı

Tire: Mehmet Çeltikçioğlu

Torbalı: Adnan Yaşar Görmez