Vali Mutlu Giresunlu'larla Buluştu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda Giresunlu’larla bir araya geldi.

Vali Mutlu Giresunlu'larla Buluştu
Giresunlu’ların ülkenin çimentosunda çok önemli bir maya olduğunu ifade eden Vali Mutlu, ‘Giresun Gabuğunu Gırdı’ diyerek Giresun’un tanıtım sloganını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu’nu ziyaret ederek, Giresunlular'la bir araya geldi. Zeytinburnu’nda bulunan federasyon binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Mutlu’nun yanı sıra Giresunlu olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Dokumacı, Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün, Avrupa ve Akdeniz Gazeteciler Birliği Başkanı Dündar Keşaplı ve çok sayıda federasyon üyesi katıldı.

İstanbul’da yaşayan Giresunlular'la sohbet eden Vali Mutlu, federasyon yöneticilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“GİRESUNLU KARDEŞLERİMİZ ÜLKENİN ÇİMENTOSUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR MAYADIR”
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un Türkiye’nin özeti olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bir şehirde hemşehriniz çok ise onlara sahip çıkabilmek, onları yönlendirmek, onlarla bir arada olabilmek önem arz ediyor. Giresunlular da bu güzel İstanbul’umuzda Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren yoğun bir şekilde gelmiş, yerleşmiş ve bugün önemli bir nüfus potansiyeline ulaşmıştır. Derneklerimiz üzerinden, federasyonumuz vasıtasıyla yürütülen sivil toplum hareketi hemşehrilerimize bir moral, kültürümüz korumak, dayanışma göstermek, yardımlaşma içerisinde bulunmak, bu şehrin zorluklarına hep birlikte dayanabilmek noktasında bu yakınlaşmanın büyük bir ehemmiyeti var. Giresunlu kardeşlerimiz de bunu gerçekten en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Kendi geldikleri şehre sahip çıkma konusunda da gayretleri var”.

Giresunlular'ın ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak için çalıştığını dile getiren Vali Mutlu, “Ülkemiz güçlendikçe şehirlerimiz güçlenecek. Ülkemiz büyüdükçe Giresunumuz büyüyecek, Diyarbakırımız, İzmirimiz büyüyecek. Neticede ülke hepimizin ortak vatanı. Giresunlu, Karadenizli kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosunda çok önemli bir mayadır. Ülkenin birliğine beraberliğine en büyük destektir” dedi.

Vali Mutlu, Giresun’un tanıtım sloganı olan “Giresun Gabuğunu Gırdı” demeyi de ihmal etmedi.

FEDERASYON BAŞKANI HASAN TURAN’DAN VALİ MUTLU’YA TEŞEKKÜR
Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, Vali Mutlu’ya toplantıya katıldığı için teşekkür etti.

Federasyon çatısı altında Giresunlular olarak çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten Hasan Turan, “Sayın valimiz işini en güzel şekliyle yapan aynı zamanda Karadeniz coğrafyasının mümtaz bir şahsiyeti. İstanbul’da Giresunlular olarak İstanbul’un demografik yapısında ilk üçe giren bir nüfusumuz var. Bu nüfusu, nüfuza dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Hemşehriliğin önemli bir ortak payda, aidiyet olduğunu düşünüyoruz. Toplumuzun güzel şeyler yapması için örnek teşkil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda Dernek Başkanı Hasan Turan, Vali Mutlu’ya üzerinde adının yazılı olduğu 28 numaralı Giresunspor forması hediye etti.
Kaynak: İHA