Camili Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesinin kar sebebiyle bu yıl ikinci kez ulaşıma kapanan yolu, çalışma sonucu yeniden açıldı.

Borçka-Camili arasındaki 50 kilometrelik kara yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapanan yaklaşık 15 kilometrelik bölümünde Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma yürüttü.
Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, beraberindeki İlçe Özel İdare Müdür Vekili Mehmet Yerebakan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Sorumlusu Selman Ertürk, AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, Düzenli köyü muhtarı İrfan Öztürk ile yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.
Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl önceki yıllara nazaran daha yoğun kar yağışı gerçekleştiğini belirterek, "Kar nedeniyle yol açma çalışmalarında, enerji ve iletişim hatlarında zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları gidermek için ilgili kurumlarımız yoğun çaba sarfetti. Bölgemizde vatandaşımızı yalnız bırakmıyoruz, devletimizin her türlü desteğini sunmaya gayret ediyoruz" dedi.

Camili bölgesindeki Düzenli, Camili, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köyünde yaklaşık bin 100 kişinin yaşadığını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:
"Karayolları 102. Şube Şefliğin ile İl Özel İdaresine ait iş makineleri ve ekiplerimizin özverili çalışması neticesinde Camili merkezine kadar yol açma çalışmalarımız tamamlandı. 1890 rakımlı zirve geçişinde özellikle dere bölgelerinde yer yer 2 ile 6 metre yüksekliğinde kar bulunmaktadır. Havaların ısınması dolayısıyla tipi ya da çığ tehlikesi arz edebileceğinden dolayı, tehlikeye mahal verilmeden habersiz geçilmemesi gerektiğini belirtmek isterim."
Düzenli köyü muhtarı Öztürk, yol açma çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA