Sünnet Gölü Kenarındaki İskele Tamir Edildi

Göynük ilçesindeki Sünnet Gölü'nün kenarında bulunan iskele yenilendi.

Kent merkezine 78 kilometre uzaklıkta bulunan, dar ve derin vadinin heyelan sonucu tıkanmasıyla oluşan Sünnet Gölü, etrafındaki karaçam ağaçlarıyla 4 mevsim yeşil, mavi ve beyazın doyumsuzluğunu ortaya koyuyor.
Son yıllarda kente gelen binlerce ziyaretçinin uğramadan gitmediği Sünnet Gölü'nün kenarında yıkılmaya yüz tutan ahşap iskele, göl kenarındaki tesislerin işletmecisi tarafından yenilendi.
Bölgeye gelen tatilcilerin gölü rahat seyredebilmeleri ve birbirinden güzel fotoğraflar çekmeleri için yapılan iskelenin, göl suyu ve hava değişimleri nedeniyle zamanla çürüdüğünü belirten işletmeci Umut Duran, AA muhabirine, güzellikleri ile ünlenen gölde hizmet vermek ve insanların güvenini kazanmak için gerekenleri yaparak akıllarında güzel anılar bırakmak amacında olduklarını ifade etti.

Mevsimin kış olması nedeniyle gölün buz tuttuğunu kaydeden Duran, "Buz tutan göl, tatilcilerin hayal edemedikleri kadar güzel. Biz de burayı ziyaret eden tatilcilerin göz zevkini bozmamak ve daha rahat bir seyir ortamı sağlamak için iskeleyi yeniledik" diye konuştu.

Kaynak: AA