Akkuş Şeker Fasulyesine Talep Artıyor

Ordu'nun Akkuş ilçesinde kendine has tadı, aroması ve kokusu olan Akkuş şeker fasulyesi kilogramı 15 liradan satıldığı belirtildi.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede doğal olarak yetiştirilen Akkuş şeker fasulyesinde bu sezon rekoltenin düşük olduğunu bununda fiyatlara yansıdığını söyledi.

Akkuş şeker fasulyesinin kendine has tadı, aroması, kokusu ile zirai mücadele ilacı ve suni gübre kullanılmadan üretildiğini ifade eden Kaya, "Bilindiği gibi Akkuş şeker fasulyesi 2011 yılında Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenerek markalaşmış bir fasulyedir. O anlamda kendi alanında marka olmuş bir fasulye türüdür. Bizde 2011 yılından bu yana marka olmuş fasulyemizin üretim alanını genişletmek için bazı çalışmalar yapıyoruz. Ancak sulama noktasında sıkıntılarımız var. Eğer söz konusu sorunu çözemeksek gelecek yıllarda üretim daha da düşebilir. Bu sezon 300 ton fasulye üretimi yaptık. Kilogramı 15 liraya kadar yükselmesine rağmen artık gelen talepleri karşılayamıyoruz. Üreticilerimizin kendi ellerinde 50-100 kilogram civarlarında fasulye kaldı. Eş, dost talep ettiği zaman arkadaşlar gönderiyorlar. İnşallah gelecek yıl sorunları çözerek daha fazla üretim yapma fırsatı bulabiliriz" diye konuştu.


Kaynak: AA