Ordu'da Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine Operasyon

Ordu'da, Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile 7 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine "rüşvet" iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ünye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine "rüşvet alındığı" iddia edilen Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi personeli N.D'nin evine operasyon düzenledi.

Operasyonda N.D. gözaltına alındı.
Bu arada Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez beldesi, İkizce, Akkuş ve Fatsa ilçelerinde 7 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, N.D. ile birlikte rehabilitasyon merkezlerinin sorumlularının da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar Ordu'ya götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından 12 kişi serbest bırakılırken, N.D ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sorumluları M.K. ve Y.P'nin gözaltı süresi uzatıldı.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonun Ordu merkezli yapıldığını belirterek, "Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile ilgili soruşturma vardı. Ordu merkezli yapılan bir operasyondur. Dün Ankara'dayken tarafıma bilgi aktarıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" dedi.

Kaynak: AA