'Mersin'de Muhtarlarla El Ele Projesi'

İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığında gerçekleştirilen 'İçel'de Muhtarlarla El Ele Projesi'ne katılanlar, sertifikalarını törenle aldı.

'Mersin'de Muhtarlarla El Ele Projesi'

İçel Kültür Merkezi'nde Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Akfen Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın ve il protokolünün de katıldığı törende konuşan TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, aynı zamanda bugün TİKAV'ın 15. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyledi.

15 yılda pek çok gence ulaştıklarını, pek çok proje gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, bunlardan en önemlilerinden birinin de 'Muhtarlarla El Ele Projesi' olduğunu belirterek, "Bugün doğum günümüzü İçelli muhtarlarımızla kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz esas itibariyle başlangıçtan itibaren bireysel gelişim projesiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sosyal imkanları sınırlı gençlere ulaşarak, onları Batı ile entegre edebilmek ve onların içlerindeki ruhu zenginleştirerek, kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak, her birinin birer lider olmasına emek harcayan bir vakıfız. Bireysel gelişim projesinin yanı sıra, 2010 yılından bu yana da İçel'de çeşitli projeler üretiyoruz. İçel'e gelmemizin sebebi ise, İçel Liman İşletmelerinin kendi bulundukları şehre, sosyal hayatına ve insanlarının eğitimine katkı vermek istemesidir. TİKAV olarak onlarla ortaklık yapıp böyle güzel projelere imza attığımız için çok mutluyuz" dedi.

Bu projelerinin tamamının finansmanının İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından sağlandığını kaydeden Yılmaz, kendilerine bu desteklerinden dolayı teşekkür etti. 2013 yılında TİKAV olarak İçel'de 2 projeleri olduğunu hatırlatan Yılmaz, bunlardan birinin bir ana okulunun yapımı, diğerinin de muhtarlar projesi olduğunu anımsattı. 2014 yılında da İçel'de sosyal sorumluluk projesi olarak bir engelliler projesi hazırladıklarını ifade eden Yılmaz, "TİKAV adına hep daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunun nedeni de Vakfın kurucusu ve hamisi Sayın Hamdi Akın'dan kaynaklanmaktadır. Sayın Akın, her zaman 'daha iyi daha iyi' demiştir. Çıtası yoktur. Biz de bu doğrultuda hareket ediyoruz" diye konuştu.

MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas ise, bir çok şirketin aksine İçel Limanı yönetiminin, bu konulara muhafazakar yaklaşımı nedeniyle bir çok konuda yaptığı katkıları kamuoyu ile paylaşamadığını vurguladı. MIP olarak İçel'e kayıtlı bir şirket olduklarını ve vergilerini burada verdiklerini dile getiren Tas, "Bu ilin ihtiyacı olan her türlü sosyal projeye elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Özellikle sosyal projelerde bu konuda uzman, tecrübesine güvendiğimiz ve bu konuda bizlere çok fazla katma değer sağlayan TİKAV ile beraber yürüyoruz ve yürümeye de devam edeceğiz. Bunun dışında bir çok projeye de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunların bir kısmı biliniyor, bir kısmı bilinmiyor. Biz İçel Limanı olarak içinde bulunduğumuz topluluğun daha ileriye gitmesi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İçel Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen de, TİKAV'ın 2010 yılından bu yana İçel'de yaptığı çalışmaları taktirle karşıladıklarını belirterek, bu çalışmalardan dolayı vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından projeye katılan muhtarlara sertifikaları törenle verildi.

Törende ayrıca TİKAV ve MIP'in çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterisi de yer aldı.
Kaynak: İHA