Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı’nın ’kucağa oturma’ kavgası

'Dört Bir Taraf' programında Nazlı Ilıcak tartıştığı Abdülkadir Selvi için ’operasyonel konuşuyorsunuz’ deyince Nagehan Alçı’dan Ilıcak’a sert tepki geldi.

Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı’nın ’kucağa oturma’ kavgası
CNN Türk ekranlarında yayınlanan yayınlanan 'Dört Bir Taraf' isimli tartışma programında Nagehan Alçı ile Nazlı Ilıcak arasında gerginlik yaşandı. Programa Altan Öymen'in yerine katılan Abdülkadir Selvi ile Nazlı Ilıcak arasında ''Operasyonel gazetecilik' tartışması çıktı.

Ilıcak, Selvi'nin '15 ay önce soruşturma tamamlanmış neden bugün bekleniyor' şeklindeki tezi üzerine 'Operasyon 14 ay önce bitmedi, 52 gün önce teknik takip bitti. Gerçeğe aykırı konuşuyorsunuz' dedi. Selvi'nin 'Başsavcı Turan Çolakkadı'nın açıklamalarına ne diyorsunuz?' çıkışı üzerine Ilıcak 'Operasyonel davranıyorsunuz. Lütfen bunu yapmayın' dedi.

Ilıcak'ın bu sözleri üzerine öfkeyle söze giren Nagehan Alçı, 'Siz kendi yaptıklarınız hakkında başkalarını suçluyorusunuz' dedi. Ilıcak'ın 'Sen neden karışıyorsun, Abdülkadir Bey'in avuklatı mısın' dedi. Alçı ise 'Karışırım, ben adaletin yanındayım' dedi.

Moderatörlüğü üstlenen Kadri Gürsel tartışmaya son verdi. Ilıcak ise programın ilerleyen bölümlerinde Selvi için söylediği 'operasyonel gazetecilik' sözlerini düzeltti ve 'Tamam operasyon yapmıyorsun ama yapılan operasyona farkında olmadan hizmet ediyorsun' dedi.

'VESAYETİN KUCAĞINA OTURDUN'
Nagehan Alçı, 'Ben 28 Şubat döneminde dikdurdum, vesayete karşı çıktım' deyince Nagehan Alçı 'Siz o dönem askeri vesayete karşı çıktınız ama bugün başka bir vesayetin kucağına oturdunuz' dedi. Alçı'nın bu sözlerini duymayan Ilıcak, ilerleyen dakikalarda kendisine gelen uyarı üzerine bu sözlere tepki gösterdi ve Alçı için 'Kara propaganda yapıyorsun' dedi.