Marmara'da Denizi'nde Sis

Marmara Denizi'ndeki sis nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 35 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine demirledi.

Alınan bilgiye göre, boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden şilep ve tankerler, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren sis nedeniyle yollarına devam edemedi.
Görüş mesafesinin yer yer 10 metreye düşmesi üzerine, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, şilepleri telsiz anonsuyla boğazlardan geçmemeleri konusunda uyardı.
Gemiler, uyarı üzerine rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek sahillerde demirledi. Geceyi, Şarköy'de geçiren gemiler, sabaha kadar sirenlerini çalarak uyarıda bulundu.
Sisin, sabah saatlerinde de etkisini sürdürmesi üzerine gemiler Şarköy'den ayrılamadı.

- Balıkçıları da etkiledi

Sis, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Sis nedeniyle bazı tekneler balığa çıkamadı. Avlanmaya çıkan balıkçılar ise geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.
Bu arada, Şarköy'den Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve Edirne istikametine giden yolcu otobüsleri, görüş mesafesinin yer yer 15 metreye düşmesi nedeniyle yollarına güçlükle devam etti.
Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli seyretmeleri ve sis lambalarını yakmaları konusunda uyardı.
Kaynak: AA