Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, iş yaparken hatanın kaçınılmaz olduğunu, yolsuzlukların, arsızlıkların arkasında duranı da namert olarak nitelendirdi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Kınık ilçesi sakinlerine hitap eden Yıldırım, vatandaşların AK Parti'nin Kınık Belediye Başkan adayının açıklamasını istemesi üzerine, ekiplerinde "ben" değil "biz" duygusunun olduğunu, "ben" diyerek yola çıkanın hiçbir şey yapamayacağını belirtti.

-''Yolsuzlukların arkasında duran namerttir''
Yerel yönetimlerin başarısızlığının, becereksizliğinin arkasında ekip olmamanın yattığını dile getiren Yıldırım, şöyle dedi:
"İş yapmak isteyebilirsiniz, iyi niyetli olabilirsiniz ama iş yapmak inisiyatif, risk ister. Hiç iş yapmazsanız hiç hata yapmazsınız. Bizim hata yapmayan adamlara ihtiyacımız yok. Hainlik yapmıyorsa hata yapabilir ama hainliğe asla ve asla müsaade etmeyiz. Şimdi efendim ''yolsuzluk, arsızlık var'' diye bir yaygara gidiyor. İş yapıyor. İş yapan adam hata yapar. Bakın yolsuzlukların, arsızlıkların arkasında duran namerttir. Gideceği yere kadar gitsin ama yolsuzluk, arsızlık kisvesi altında bu ülkenin değerlerine bu ülkenin kazanımlarına, temellerine dinamit koymak hiç kimsenin harcı değil. Herkes hesabını verecek. 11 yıllık kazanımını 11 günde tüketmeye kimsenin hakkı yok. Hiç kimsenin bu ülkeyi süper güçlere, IMF'ye tekrar bağımlı hale getirmeye hakkı yoktur. Buna bu millet müsaade etmeyecek. Sömürüleri kesilenler, emzikleri düşenler ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama bu millet her şeyin farkında. Yolsuzluk oldu da kardeşim bu yollar, havalimanları, hızlı tren, iletişim yolları, hastaneler, okullar nasıl yapıldı. Türkiye nasıl 11 yılda 50 yıllık sorunlarını çözerek bugünlere geldi. Bunun cevabını birileri versin. Nasıl 23,5 milyar IMF borcunu sıfırladı, nasıl Türkiye iç, dış borcunu genel milli gelirinin yüzde 76'sından yüzde 36' sına düşürdü. Nasıl faizleri yüzde 70'lerden yüzde 8'lere 6'lara düşürdü. Bunların hepsinin cevabının verilmesi lazım."
Kınık'ı layık olduğu yere getirmek için ekibiyle kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, "Destek sizden hizmet bizden. Artık Kınık'ın, İzmir'in kazanma zamanıdır" dedi.

Kaynak: AA