Yaşam Hikayesi ve Azmiyle Örnek Oldu

Bugüne dek pek çok örnek kişiyi Altındağlı çocuklarla buluşturan Altındağ Belediyesi, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Altındağlı çocuklarla engelli milli sporcu Yusuf Akgün’ü bir araya getirdi.

Yaşam Hikayesi ve Azmiyle Örnek Oldu

Seminere katılan Gençlik Merkezi üyesi 350 çocuk, mücadeleyle geçen bir hayata tanıklık etti. Doğantepe Cemil Meriç Gençlik Merkezi öğrencileri ise Yusuf Akgün’ün hayatını temsili bir tiyatro gösterisiyle canlandırdı. Küçük yaşta kollarını kaybeden Yusuf Akgün’ün Altındağlı çocuklarla buluşması hem coşku hem de duygu dolu geçti. Küçükken yaramaz bir çocuk olduğunu dile getiren Akgün, elektrik direğine tırmandığını ve yüksek gerilime kapılarak kollarını kaybettiğini söyledi.

Doktorların kendisi için “yaşamaz” dediğini ancak kendisinin yaşama sıkı sıkı sarıldığını ve kolları olmamasına rağmen önemli işler başardığını söyleyen Akgün’ün hayat hikâyesi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Geçmişte çok zor zamanlar yaşasa da tüm olumsuzlukları bir kenara koyduğunu ve hayata bambaşka bir pencereden baktığını ifade eden Akgün, Altındağlı çocuklara hayatın zorlukları karşısında pes etmemelerini tavsiye etti. Özgüvenin çocuklar açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Akgün, “Hayata engeli birileri değil, kendimiz koyarız” diyerek istenirse her engelin aşılabileceğinin altını çizdi.

Olimpiyatlara hazırlanan Yusuf Akgün hem sanatın hem de sporun pek çok dalında başarılı işlere imza atıyor. Akgün oyunculuk yapıyor, kıyafet tasarlıyor, yüzüyor, on parmak klavye kullanıyor ve dikiş dikiyor. Resim alanında da birbirinden başarılı çalışmalara imza atan Akgün, ağzıyla yaptığı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin karakalem çalışmasını da Başkan Tiryaki’ye hediye etti. Yaşam hikayesi ve özgüveniyle Altındağlı çocukları kendisine hayran bırakan Yusuf Akgün, tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı

Kaynak: İHA