Savcı Sayan Altı Nokta Körler Derneği’ne seslendi

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı 'Dinamit' programında Mansur Yavaş’ın görüntüleri sert tepkilere neden oldu.

Savcı Sayan Altı Nokta Körler Derneği’ne seslendi
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı Rasim Ozan Kütahyalı, Hasan Hüseyin Ceylan ve Savcı Sayan'ın gündemi değerlendirdiği 'Dinamit' isimli tartışma programında Savcı Sayan, Mansur Yavaş'ın “Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş, Yaşar Kemal ve Eşber Yağmurdereli” hakkındaki ağır hakaretlerinin görüntüleri yayınlandıktan sonra çok sert eleştiriler yaptı.

İDEOLOJİNİZİ SATIYORSUNUZ
Sevgili CHP'liler oyunu görüyor musunuz? İdeoloji yok, ilke yok, altı ok yok, CHP diye bir şey kalmadı. Sayın Kılıçdaroğlu, baronların, caronların, koçların, tosunların, öküzlerin kurmuş olduğu tezgaha sizleri koydu mu? Bir belediye başkanlığı için ideolojinizi satıyorsunuz. Yakışır mı bu size?

ALEVİLERİ KANDIRIYORLAR
CHP'nin üzerindeki oyunu WikiLeaks belgeleri ile başlayan 2008 yılında başlayan 2010 yılında düğmeye basılan komplosunu en yakından gören birisiyim. O gün bu gündür CHP'ye söylüyorum ama CHP'nin insanlarını kör etmişler. Başına koymuşlar bir Alevi genel başkanı bütün Alevileri bununla kandırıyorlar. Nasılsa Kemal Bey orada sizin hakkınızı savunacak. Deniz Baykal, Mansur Yavaş'ı Büyükşehir belediye başkan adayı yapsaydı, bugün de bu görüşmeler yapılmış olsaydı, bu yazışmalar, konuşmalar, basına yansıyan bu görüntüler çıkmış olsaydı yarın genel merkezi ateşe verirdi benim Alevi kardeşlerim.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Mansur Yavaş'ın, “Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş, Yaşar Kemal ve Eşber Yağmurdereli” hakkındaki ağır hakaretlerinin görüntüleri yayınlandıktan sonra Savcı Sayan tepkisini şu sözleriyle dile getirdi:

Yarın Alevi kardeşlerim, Kürt kardeşlerim, Yılmaz Güney'in sevenleri, Eşber Yağmurdereli'ye bağlı ama dernekleri, Altı Nokta Körler Derneği, diğer dernekler gidip CHP'nin önüne siyah çelenk koymazlarsa ben onlara bir hakkım geçmişse helal etmiyorum. Bundan sonra ideolojiye de inanmıyorum. İnsanların dürüstlüklerine de inanmıyorum.

SAĞCI MISIN?.. SOLCU MUSUN?.. FUTBOLCU MUSUN?..
Bir insanın ideolojisinden dolayı insanlara hakaret edilmez. Biz şimdi Rahmetli Alparslan Türkeş diyoruz, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu diyoruz, Rahmetli Özal diyoruz. Bizim burada insanların camialarına hakaret etme hakkımız yoktur. Biz ülkenin gençlerinin birbirleriyle kavga ederek değil inandıkları gibi bu yolda azimli bir şekilde yürümelerini isteriz. Bizim burada karşı olduğumuz nokta şu ne Ülkücüler azılıdır ne Solcular azılıdır. Azılı olan bunları kullananlardır. Bu gençlerin temiz duygularını kullananlardır. Ya olduğun gibi görüneceksin yada göründüğün gibi olacaksın. Dedim ya sağcı mısın, solcu musun, futbolcu musun? Önce bize bir söyle bizde buna göre bir karar verelim.