Tekirdağ'daki Kayıp Kızlar

Tekirdağ'da, 6 yıldır kayıp olarak aranan iki genç kızın öldürülmüş olabilecekleri şüphesiyle, bir çiftlik evinin bahçesinde yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemik parçalarından birisinin kayıp kızlardan Meral Yapıcıya ait olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Şarköy ilçesinde yaşayan Meral Yapıcı (19), 2007 yılında üniversite sınavına girmek için Tekirdağ'daki akrabalarının yanına geldi. Tekirdağ'da, sınavdan önce arkadaşı Nefise Kıran (17) ile buluşan Yapıcı'dan ve arkadaşı Kıran'dan bir daha haber alınamadı.
Olayla ilgili çalışma başlatan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kızların öldürülmüş olabileceği düşüncesiyle soruşturmayı derinleştirdi. Emniyet güçleri, yaptıkları çalışmalar sonucu, kızların en son Tekirdağ'ın Beyazköy mevkisinde, deniz kenarındaki bir çiftlik evine geldikleri bilgisine ulaştı.
Meral Yapıcı'nın dedesine ait Beyazköy'deki çiftlik evi ve denizdeki beton iskele etrafında arama ve kazı çalışması yapan polis ekipleri, kayıp kızlara ait olduğu düşünülen kemik parçaları buldu.
Kemik parçaları üzerinde sürdürülen laboratuvar incelemesi sonucunda, parçalardan birisinin Meral Yapıcı'ya ait olduğu belirlendi. Kemikler üzerinde yapılan inclelemde daha önce, kazılarda bulunan çene kemiğinin Nefise Kıran'a ait olduğu belirlenmişti.
Polis yaptığı araştırmalarda, kızlarla ilgisi olduğunu düşündüğü biri Meral Yapıcı'nın şizofreni hastası kuzeni Göksel Yapıcı olmak üzere 5 kişiyi gözaltına almış ve 5 şüpheliden 4'ü serbest bırakılırken kuzen Göksel Yapıcı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynak: AA