CHP’li meclis üyelerinden şok ezan ve camii önerisi

Camilerin fazlalığından şikayet eden CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Taşkın Ofluoğlu, "Ezanı duyamayan alsın bir ezan kaseti evinde otursun dinlesin" dedi.

CHP’li meclis üyelerinden şok ezan ve camii önerisi
Beylikdüzü Belediyesi'nin CHP'li meclis üyerinden gelen şok ezan ve cami teklifleri herkesi şaşkına çevirdi. Büyükçekmece'de okunan ezanın Bandırma'dan duyulduğunu söyleyen Taşkın Ofluoğlu, 'Ezanı duyamayan alsın bir ezan kaseti evinde otursun dinlesin' dedi.

Beylikdüzü Belediyesi 2013'ün son ve 2014'ün ilk meclis toplantısını gergin geçirdi. Pazartesi günü mecliste, CHP'li Halil Akpınar, 3 arsanın plan tadilatı yapılarak dini tesis yerine park olmasını gündeme getirdi. Talep AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri tarafından ret edildi. Beylikdüzü'nde yeteri kadar ibadet alanı olduğunu ifade eden Akpınar, “Başka ibadet tesisleri de var. İmari dini tesis olan 3 tane arsanın plan tadilatı yapılarak imarının park olarak düzenlenmesi hususunu görüşmek üzere önerimin gündeme alınmasını talep ediyorum” dedi.

“EZAN DİNLEMEK İSTEYEN KASET ALSIN”
Aralık ayı meclis toplantısına ise CHP'li Taşkın Ofluoğlu'nun yaptığı öneri damgasını vurdu. Ezan sesinden rahatsız olan Ofluoğlu, 'Bırakınız, insanlar ibadetlerini evlerinde de yapabilirler. Burada ki bütün nüfusu camilere doldurmamız mümkün değildir. Bırakınız dini tesis alanı kendi ölçeğinde kalsın. Yaşlı babaannelerin çocuklarını evlerinden alıp, oturduğu parklardan söz ediyorum. Bunlara mahalle aralarında gerçekten ihtiyaç duyuluyor.'Ezanı duymuyorum' Alsın bir ezan kaseti evinde otursun dinlesin. Bugün Türkiye'de nerede oturursanız oturun en az 5 tane camide ezan sesini duyacak hale geldik. Çekmece de okunan ezan Bandırma da duyuluyor. Başka dini tesis alanı var o bölgede yapmak istiyorsanız onları değerlendirin' diye konuştu.

Bu konuşmalar meclis toplatısında büyük tepki aldı.
Kaynak: İHA