Karaçomak Deresi’nde Temizlik Çalışması

Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Karaçomak Deresi’nde temizlik ve bakım çalışmaları yürütülüyor.

Karaçomak Deresi’nde Temizlik Çalışması
Dere tabanındaki kanallarda biriken taş, kum ve çamur gibi atık malzemelerin toplanarak uzaklaştırıldığı çalışmalarda insan ve makine gücü bir arada kullanılıyor.
Kastamonu şehir kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan Karaçomak Deresi, belediyenin 2006 yılında başlayıp bir yıl içinde tamamladığı Islah ve Çevre Düzenleme Projesi sayesinde güzel bir görünüme kavuşturuldu. Derenin Ankara Köprüsü ile Taşköprü Kavşağı arasında kalan yaklaşık 3 buçuk kilometrelik bölümünde kanallar ve yeşil alanlar yapıldı ve dere içine konulan aydınlatma elemanları sayesinde gece ışıklandırmasının da yapılmasıyla örnek bir proje Kastamonu’ya kazandırılmış oldu. Günümüzde şehir estetiğinin en güzel unsurlarından biri haline gelen Karaçomak Deresi’nde, Belediye Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce düzenli olarak temizlik ve bakım çalışması yapılıyor.
Kaynak: İHA