Vali Bektaş’tan Ahşap Fuarı Değerlendirmesi

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu 3. Ahşap Fuarı’nda firmaların ağır ağır emin adımlarla yolunda ilerlemesin gerektiğini söyledi.

Vali Bektaş’tan Ahşap Fuarı Değerlendirmesi
Kastamonu Valiliği tarafın¬dan organize edilen 3. Kastamo¬nu Ahşap Fuarı sona erdi. 5-8 Eylül tarihleri arasında ter¬tiplenen Ahşap Fuarına yaklaşık olarak 30 bin kişi ziyaret etti. Fuar sonrası gazetecilere de¬ğerlendirmelerde bulunan Vali Bektaş, ahşap konusunda paza¬ra sahip bir il olmak istedikleri¬ni kaydetti.

Kastamonu’da or¬mancılığın önemli bir yer tuttu¬ğunu belirten Vali Bektaş, “İli¬miz, ormancılığa dayalı sanayi¬nin gelişmesine müsait bir yer. Bunu en iyi şekilde değerlendir¬mek istiyoruz. Bu yıl Ahşap Fuarı, bizim beklentilerimizin de ötesinde güzel oldu” dedi.

Kuzeykent’te bir res¬toranda firma yöneticileriyle bir araya gelen Vali Bektaş, 3. Ahşap Fuarı’nı değerlendirdi. Kasta¬monu’nun Ahşap Fuarı’nın üçüncü sınavından da başarılı bir şekilde geçtiği¬ni belirten Vali Bektaş, “İnegöl’de Kasım ayında gerçekleştirilecek olan fuarı da ziyaret edip buradan kendimize ders çıkartmamız gerekiyor. Artık Kastamonu’da fuarcılık adına üç yıllık bir tecrübemiz bulunuyor. Bu bizler için fena bir tecrübe sayılmaz. Başladığımız noktadan şu anda çok daha ileride bulunuyoruz. Bunları herkes açıkça görebiliyor. Ama asıl olmamız gereken yerde değiliz. Kastamonu’da tam anlamıyla bir fuar henüz olmadı. Fuarı başarmak bu kadar kolay değil. Fuarı yapmak ile fuarı başarmak aynı şeyler değil. Çok fuar yaparsınız fakat bir türlü başarıyı getiremezsiniz. Fuarın bir mantığı ve kuralları var. Fuarı sulandırıp para kazanmaya çevirebilirsiniz bu sefer işin tadı kaçar ve fuar hiçbir işe yaramaz. Fuarı etkili ve verimli kullanmaz zorundayız. Öncelikle fuara hazırlıkla gelmeliyiz. Fuarla o sektörün sorunları, durumu, yenilikleri, yeni trendleri, yeni modaları fuarla gün yüzüne çıkacak. Fuarla duyurulması ve fuarla satışa sunulması gerekiyor. Fuarı herkes yapıyor fakat Kastamonu’da Ahşap Fuarını sadece bizler yapıyoruz” dedi.

FİRMALAR FUAR İÇİN YATIRIM YAPMALI
Ahşap Fuarı’nın geliştirilebilmesi için bir tek yolunun bulunduğunu aktaran Bektaş, “Buda fuara katılan firmaları geliştirmekten geçiyor. Bunun bir başka yolu bulunmuyor. Biz televizyonları reklamlar versek, alıcı organizasyonları yapsak farz edelim reklam için 500 bin TL bir para harcadık. Türkiye’nin önde gelenlerini buraya getirdik. Sektörün firmaları geldi ve burada ürünleri beğendi. Ardından 50 takım, 100 takım şeklinde siparişler verdi. Bunu şu anda bizim firmalarımız karşılayabilecekler mi? O zaman ne yapacağız. Birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu yüzden birden değil ağır ağır emin adımlarla yolumuzu almalıyız. Yavaş yavaş, ufak ufak ilerlemeliyiz. Bizim fuardan da önce firmalarımız büyütmemiz gerekiyor. Kastamonu’da Organize Sanayi Bölgeleri kurarak firmaların geliştirmeye, firmaların ikinci bir fabrikasını daha kurmaya uğraşıyoruz. Firmalar mutlaka kapasitesini arttırmalıdır. Bizler bunu yaptığımız sürece arkasından bu fuarın nasıl geleceğine bizler bile inanamayacaksınız. Bizim ilk işimiz kapasitemizi arttırmak arkasından fuar kendiliğinden gelecektir. Fabrikalarınızı sürekli geliştirmelisiniz. Kazandığınız paraları firmanıza harcamalısınız. Gidip bu kazandığınız paralarla araba, ev veya yat almayacaksınız. Bu parayla gidip bir makine daha alacaksınız, aldığınız makineyi yenileyeceksiniz. Personelini Ahşap kursunu yollayacaksınız. Bu iş böyle yürür”
AHŞABIN BAŞKENTİ KASTAMONU
Ahşabın Başkentinin Kastamonu olduğunu vurgulayan SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarın başlangıcında takımı yeni kurmuştuk. İkinci senesinde topçuları toplamaya başladık. Üçüncü yılında da Kastamonuspor ile birlikte inşallah 3. Lige çıkacağız. Şu anda zannediyoruz ki herkes memnun, herkes profesyonel olmaya aday. 3 Lige çıkmakla yetinmeyerek artık 2. Lig, Süper Lig hatta Avrupa’da bile ses getirecek seviyeye gelmek için hiç kimsede şüphe yok. Bir hedefimiz olmazsa hiçbir yere varamayız. Kastamonu, ahşabın başkentidir. İster işlensin isterse işlenmesin. Ama Kastamonu’da bu ahşabı işleyebilecek birçok kabiliyetli birçok insan bulunuyor. Bu kabiliyetlerimizi sadece Kastamonu’da değil İstanbul’da da birçok Kastamonulu bulunuyor. Bu yıl sadece Tosya ve Taşköprü’den katılım oldu. Fuara diğer ilçelerimizin de katılımlarını sağlamalıyız. Bu ilçelerimizi de fuara çekmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. İlçelerimizi de kucaklayarak fuarın içerisine katmalıyız” dedi.

Diğer firma sahiplerini de dinleyen Vali Bektaş, Kastamonu Ahşap Fuarı’nın devam ettirilmesi üzerinde karar kıldı. Ardından Vali Bektaş, fuara katılan 43 firma yöneticisine katılım belgesi verdi.
Kaynak: İHA