Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Yıldırım İzmir’de Nikah Şahitliği Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Huaberleşme Bakano Binali Yıldırım İzmir’de nikah şahitliği yaptılar.

Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Yıldırım İzmir’de Nikah Şahitliği Yaptı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Serpil Akay çiftinin kızları Elif Akay ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı ile Sevim Toparlı çiftinin oğulları Muhammet Burak Toparlı İzmir Çeşme’de dünya evine girdi. Ilıca Otel’de düzenlenen nikah ve düğün merasimi siyaset ve ekonomi alanından birçok ismi ağırladı. Çiftin nikah şahitliğini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli yaptı.

“BİRBİRİNİZE 'PEKİ' DEMEYİ BİLİN”
İskelede özel olarak hazırlanan bölmede çiftin nikahı Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş tarafından kıyıldı. Nikah sırasında damat Muhammet Burak Toparlı, nikah memurunun sorusunu ‘Yetmez ama Evet’ sözüyle cevapladı. Nikah merasiminin ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Çocuklarınızınız tahtını yaparsınız ama bahtını yapamazsınız. O yüzden çocuklarımızın bahtı güzel olsun. Uzun ince bir yoldasınız. Aslında uzun duble bir yoldasınız. Mutluluğun sırrı, bu yolda ‘peki’ demektir. Birbirinize peki demeyi bilin. Birbirinizin ayağına ve damarına basmayın. Bu güzel yolculuğu ilelebet beraber sürdürün” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da çifte mutluluklar dileyerek, “Bu gece mutlu gecelerimizden bir tanesi. Şu an denizin üzerindeyiz. Dalgaların boyutu büyüdü. İlk defa bu kadar romantik bir ortam görüyorum. İki cana da cenab-ı Hak saadet versin. Er geçen günleri mutlu ve sevinçli olsun. Sevgileri sürekli artarak örnek bir aile olsunlar ve yaşamlarını o şekilde sürdürsünler. Evliliğimizin bizim inancımızda yeri çok önemlidir. Allah hayırlı evlatlar versin. Ben Başbakan’ımızdan farklı olarak çocuk sayısı telaffuz etmeyeceğim. Nasip olduğu kadar çocuk sahibi olun” diye konuştu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı düğün töreni, nikah merasiminin ardından basına kapalı olarak devam etti. Bir süredir nişanlı kaldıktan sonra hayatlarını birleştiren çiftin, hafta sonra Sivas’ta düğünlerinin yapılacağı ve Kurban Bayramının ardından da balayına gidecekleri öğrenildi.
Kaynak: İHA