Limon Sanat Atölyeleri Hizmete Açıldı

Güzel sanatlara hazırlık derslerinin verileceği Limon Sanat Atölyeleri açıldı.

Limon Sanat Atölyeleri Hizmete Açıldı
Açılış kurdelesini Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Sanat Atölyeleri sahibi Ayşegül Güngördü, Orhan Güngördü ve davetliler ile birlikte kestiler. SATSO’nun son dönem Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu’nun da katıldığı açılışın sunuculuğunu ise Sefer Beyenal üstlendi.
Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın açılışta yaptığı konuşmada, “Bu tür eğitim amaçlı hizmet yerlerinin açılması şehrimizin geleceği için çok önemli, bu cesaret ve çok emek isteyen bir hizmet. Kendilerini kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

Atölye Sahibi Ayşegül Güngördü ise yaptığı açıklamada, “Önce Babama, Anneme ve kardeşlerime burasını açarken bana verdikleri destek ve cesaret ten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onlar yanımda olmasa burayı hizmete açabilmem hayal olurdu. İstanbul’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar’dan mezun olduktan sonra 4 yıl hem devlet hem de özel kurumlarda görsel sanatlar eğitimi öğretmenliği yaptım. Bu konuda yapılan Çeşitli seminerlere katıldım. Yeni teknikler öğrenerek kendimi geliştirdim ve doğduğum, büyüdüğüm Sakarya’da eksikliğini gördüğüm bu Atölyeyi hizmete açmak için girişimde bulundum. Limon Çocuk Sanat Atölyeleri Özellikle 6-13 yaş arası çocuklara motor gelişimini ve farklı malzemeler kullanarak değişik bakış açılarıyla el becerileri kazandırma amacı taşıyor. Burası çocukların kendilerini özgür hissetmeleri ve yaratıcılıklarını ortaya koyabilmeleri için tasarlanmış bir atölyedir. Burada çocuklar kendilerine özgün gelişmeleri doğrultusunda bir çok sanat dalını tanıma ve uygulama imkanı bulacaklar. Amacımız sanatı geniş bir vizyonla sunarak bireyin kendisini keşfetmesine yardımcı olmak ve sanatı hayatının bir parçası haline getirmektir. Atölyelerimizde Küçük Sanatçılar için Resim, 3 Boyut Atölyemizde Heykel, Çılgın Tasarımcılara Tekstil, Kare Kare Sanat Mozaik, Çanak Çömlek Atölyemizde Seramik, Geleceğin Moda Tasarımcıları için Tasarım, Tak- Takıştır Atölyemizde Takı Tasarımları, Suyla Dans Atölyemizde Ebru Sanatı ve Limogrami yani Origrami dersleri vereceğiz. Pazartesi hariç her gün 9.30 ila 19.00 saatleri arasında dersimiz var. Pazar günü ise ders saatimiz 14.00-17.00 arasında olacak. Bu vesile ile açılışımıza katılan dostlarımıza, aile fertlerimize yakın akrabalarımıza, medya kuruluşlarına ve tüm Sakaryalılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA