Çin'de Düzenlenen Tekstil Fuarının Ardından

BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Çin'de düzenlenen "Intertextile Shanghai Home Textile 2013" fuarına ilişkin, "Şangay fuarı sadece Çin için değil, tüm bölgeye açılan prestijli bir kapı ve bu kapıdan geçişimiz her yıl daha büyük bir ilgiyle bekleniyor" dedi.

UTİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UTİB tarafından milli katılımla organize edilen ve Türk ev tekstili firmalarının Uzakdoğu pazarından pay almaları adına büyük önemi olan fuara, toplam 31 ülkeden bin 321 firma katıldı.

Türk firmaları 12 ayrı salonda düzenlenen fuarın en prestijli salonu olan 1'inci salonda ürünlerini sergiledi.

Fuarda, 43 Türk firması pek çok yeni iş bağlantısı gerçekleştirirken, UTİB tarafından fuar süresince hizmet veren info stand, firma ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay da fuara katılan firmalardan gelen geri dönüşlerin olumlu olduğunu ifade etti.

Çin'de alım gücü artan aile sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Burkay, "Şangay fuarı sadece Çin için değil tüm bölgeye açılan prestijli bir kapı ve bu kapıdan geçişimiz her yıl daha büyük bir ilgiyle bekleniyor" dedi.

Burkay, Çin'in çok büyük bir pazar olduğu gerçeğinden hareketle, sadece Çin içindeki yeni satış bağlantılarının bile ihracata ciddi artış sağlayacağını ifade ederek, özellikle fuara katılan firmaların yeni iş bağlantısı haberlerinin gelmeye başladığını belirtti.

Türkiye'nin ihracattaki pazar çeşitliliği politikasına işaret eden Burkay, "Bu yıl Çin'e komşu Uzakdoğu ülkelerinden, geçen yıla nazaran daha fazla ziyaretçi geldiğini tespit ettik. Bu gelişme bizim pazar çeşitliliği politikamız anlamında oldukça olumlu. Ürünlerimizle her pazarda olmak ve girdiğimiz tüm pazarlardan maksimum verim almak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA