Taşköprü'ye Doğalgaz Getirilmesi ve OSB Kurulması

KASTAMONU - Taşköprü'ye doğalgaz getirilmesi ve Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, göreve geldiği ilk günden itibaren ilçenin öncelikleri olarak OSB ve doğalgazı gördüğünü söyledi.

Yakın zamana kadar hayal olarak görülen bu hedefler konusunda sevindirici gelişmelerin meydana geldiğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Taşköprü OSB'nin kurulması konusunda geçtiğimiz aylarda talep yazısı yazıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüşmelerimizde de Taşköprü OSB konusunda söz aldık. Bizden OSB'ye fabrika kurmayı düşünen firmalardan bir talep dilekçesinin alınması istendi. Bu sayede OSB'nin kuruluşununun hızlanacağı belirtildi. İlçede büyük bir eksikliği giderecek olan ve kış mevsimlerindeki hava kirliliğinin önüne geçme yolunda büyük bir fırsat olarak görülen doğalgaz konusunda da gerekli girişimleri yaptık ve olumlu sonuçlar elde ettik. Doğalgazın ilçemize gelmesi için gerekli tek husus, ilçedeki mesken sayısının en az yüzde 60'ının, 'doğalgaz almak istiyorum' diye dilekçe yazıp İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin açacağı hesaba 350 lira civarındaki miktarı yatırması. Taşköprü'de bu miktarın yüzde 60'ının çok daha üzerinde vatandaşımızın yatırıp doğalgaz konusunda ön başvuruda bulunacağına inanıyorum."

Toplantıya, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA